x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A magyaroknak mindenképp meg kell fizetniük az ukrajnai háború árát, közölte az ukrán nagykövet
Mindenegyben Blog - 2023. március 22. (szerda), 07:58

A magyaroknak mindenképp meg kell fizetniük az ukrajnai háború árát, közölte az ukrán nagykövet (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 már 22

A magyaroknak mindenképp meg kell fizetniük az ukrajnai háború árát, közölte az ukrán nagykövet!

„Értsék meg, hogy amikor azt kérem, hogy adjanak Ukrajnának fegyvereket, védőfelszereléseket, repülőgépeket és légvédelmi eszközöket, teremtsék meg országunk felett a légtérzárat, akkor ezzel tulajdonképpen azt mondom: segítsék a saját talpon maradásunkat, mert akkor Oroszország nem fog továbbmenni. Csak ebben az esetben áll meg a háború a mi országunk területén. Ha nem segítenek nekünk megállítani az oroszokat, akkor a háború holnapra ideér” – mondta Ljubov Nepop, Ukrajna budapesti nagykövete.

Hirdetés
[

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

]

A nagykövet amellett érvelt a 444-nek adott interjújában, hogy Putyin olyan, mint Hitler, és a holokauszthoz hasonlította az ukrajnai háborút. Szerinte a „harmadik világháború lényegében már kitört”, és nem reális a magyar kormánynak az a célkitűzése, hogy a magyar lakosságnak ne kelljen megfizetnie a háború költségeit. Nepop ugyanis úgy látja, Európa közös feladata lenne megakadályozni, hogy a jelenleg csak Ukrajnában zajló háború „ne terjedjen tovább”.

„Ehhez támogatni kell Ukrajnát. Ezért nem az a kérdés, hogy meg kell-e fizetni az árát, hanem az, hogy milyen árat kell fizetni.”

A Magyarországra érkezett ukrajnai menekültek adatait a magyar hatóság rögzíti. Ezekhez az adatokhoz hozzáfér az ukrán kormány? Tudják, hogy kik jöttek ide?

Hirdetés

A rendelkezésünkre álló információk alapján Ukrajna különböző részeiből érkeznek ide emberek. Ám függetlenül attól, hogy honnan érkeznek, a magyar fél – úgy a kormány, mint a civil szervezetek és az egyszerű, együttérző állampolgárok – minden lehetséges segítséget megad, és ezt mi nagyon nagyra értékeljük. Ukrajna népe és a magam nevében is köszönetemet fejezem ki mindenkinek, úgy a magyar kormánynak, mint a magyar népnek.

Megfelelően fogadják a menekülteket Magyarországon? Tapasztalt problémákat a határokon beléptetések körül?

Ez egy új helyzet, sok ember érkezik, akiknek a fogadása jelentős erőfeszítéseket igényel magyar részről, ezért megértjük, hogy a sorban állások elkerülhetetlenek. Nyilvánvaló, hogy azoknak, akik útlevél nélkül érkeztek, több időt vesz igénybe az iratokkal való ellátása, ami kimerítő az asszonyok és a gyermekek számára, különösen azután, hogy egyeseknek közülük több napig tartó utazással sikerült elérniük az államhatárt.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés