Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
A teljes lakosságot figyelmezteti a Híradó!!! Ha ilyen kenyeret veszel vigyázz vele, mert rosszul lehetsz tőle ha nem vagy elég körültekintő! Olvasónk indította el a figyelmeztető lavinát!!! Milliókat érint! >>>
Mindenegyben Blog - 2022. október 31. (hétfő), 08:24

A teljes lakosságot figyelmezteti a Híradó!!! Ha ilyen kenyeret veszel vigyázz vele, mert rosszul lehetsz tőle ha nem vagy elég körültekintő! Olvasónk indította el a figyelmeztető lavinát!!! Milliókat érint! >>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 okt 31

A teljes lakosságot figyelmezteti a Híradó!!! Ha ilyen kenyeret veszel vigyázz vele, mert rosszul lehetsz tőle ha nem vagy elég körültekintő! Olvasónk indította el a figyelmeztető lavinát!!! Milliókat érint! >>>

LAKOSSÁGI FIGYELMEZTETÉS! HA ILYEN PÉKÁRUT, KENYERET VÁSÁROL NAGYON FIGYELJEN ODA, AKÁR ROSSZUL IS LEHET TŐLE HA NEM ELÉG KÖRÜLTEKINTŐ! FONTOS INFORMÁCIÓK!

Hirdetés
[ ]

Olvasónk rosszul lett egy pizzától, mert azt hitte, hogy ott is változtak az arányok a szigorítás miatt. A Nébih szerint a szabályozás egyértelmű, de azt elismerik, hogy a „teljes kiőrlésű” megnevezés megtévesztő lehet.

„Nem írtam volna meg mindezt, ha most nem verne a víz, nem lenne hipoglikémiám, ha nem lennék rosszul. Nálam ez hamar elmúlik, és nem lesz nagy baj. De mégis mi lesz akkor, ha egy jóhiszemű cukorbeteg majd elájul?” – zárta levelét olvasónk, aki rohanás közben kért egy szelet „teljes kiőrlésű” pizzát a Princess-ben.

Kérjenek tájékoztatást az összetevőkről!

A hölgy vásárlás után hamar gyanakodni kezdett, majd kikérte az összetevőket, amit „egy kedves fiatalember” oda is adott. Megkeresésünkre egyébként a Nébih felhívta rá a figyelmet: „Az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló 36/2014. FM rendelet értelmében a fogyasztónak lehetősége van arra, hogy a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében információkat kérjen – akár a vásárlást megelőzően – az eladótól. A fogyasztó ilyen módon tájékozódhat például az adott termék összetevőiről, gyártójáról stb.”

A pizza nem kenyér

A „probléma” hátterében az Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó módosítása áll, mely értelmében június 22-óta a felhasznált alapanyagok arányát szigorúan meghatározzák. A teljes kiőrlésű kenyerek mellett a rozs- és rozsos, a Graham- és tönkölykenyerek érintettek, az arányokról korábbi cikkünkben tájékozódhat.

A teljes kiőrlésűnek nevezett kenyereknek ennek értelmében legalább 60 százaléknyi teljes kiőrlésű lisztet kell tartalmaznia – hívta fel figyelmünket a Nébih. Hozzáteszik, hogy a „szabályozás alapján egyértelmű”, hogy az mely termékekre vonatkozik.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés