Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ajjaj…MOST VAN BAJ! ERRE PONT MOST SENKI NEM SZÁMÍTOTT! Pár perce nagyon durva hírt KÖZÖLTEK a koronavírusról! >>
Mindenegyben Blog - 2020. július 27. (hétfő), 21:54

Ajjaj…MOST VAN BAJ! ERRE PONT MOST SENKI NEM SZÁMÍTOTT! Pár perce nagyon durva hírt KÖZÖLTEK a koronavírusról! >> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 júl 27

Susan Wilcox, a Massachusettsi Állami Kórház sürgősségi részlegének intenzív terápiás vezetője munkájából fakadóan a legsúlyosabb COVID-19-pácienseknél is tapasztalta ezt a tünetet, amelyet először a purpura fulminans enyhe esetének gondolt. (A ritka belgyógyászati és bőrgyógyászati sürgősségi állapotok közé tartozó purpura fulminans kiterjedt bőrbevérzésekkel, szövetelhalásokkal jár, és kezelés nélkül többszervi elégtelenséghez vezet.) Wilcox magyarázata szerint ez akkor fordul elő, hogyha egy súlyos fertőzés miatt kialakult gyulladás miatt a szervezet mikroszkopikus alvadt vércsomókkal tömíti el a lábujjak, az ujjak, sőt az orr hajszálereit. Azoknál a pácienseknél gyakori, akiknél ARDS, azaz akut légzőszervi distressz szindróma alakul ki, és többségük bele is hal a csillapíthatatlan gyulladásba. Az ARDS a COVID-19 súlyos lefolyásának végső stádiuma lehet.

Hirdetés
[ ]

A fertőzésre adott elsöprő gyulladásos reakció sok szempontból hasznos, de előfordul, hogy átcsap a másik szélsőségbe, és a gyulladás magát a testet pusztítja el – magyarázta Wilcox, aki már tapasztalta ezt súlyos influenzás és tüdőgyulladásos eseteknél is, így meg sem lepődött, amikor koronavírusos betegeknél is látta ezt kialakulni.

Amíg a szakértők kiderítik, hogy pontosan milyen mechanizmus állhat a COVID-lábujjak kialakulása mögött, Lautenbach mindenkit arra biztat, hogy járjon el a lehető legóvatosabban, és a legjelentéktelenebb tünet megjelenése esetén is tegye meg a megfelelő óvintézkedéseket. Tehát akiknél ilyen bőrtünet alakul ki, maradjon otthon, és figyeljen éberen, hogy nem jelenik-e meg újabb szimptóma.

Magyarországon nincs még egy olyan újság, mint a Qubit. De ahhoz, hogy továbbra is lehessen, arra kérjük kedves olvasóinkat, hogy támogassátok erőfeszítéseinket egyszeri vagy rendszeres adománnyal, és járuljatok hozzá, hogy a Qubit még alaposabb, még hitelesebb, még tudományosabb tudjon lenni.

Hirdetés

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés