Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Amerikai tudósok bizonyították, hogy az imádságnak valós hatalma van, amely még a betegségek gyógyulását is gyorsítja!
Mindenegyben Blog - 2021. augusztus 19. (csütörtök), 22:39

Amerikai tudósok bizonyították, hogy az imádságnak valós hatalma van, amely még a betegségek gyógyulását is gyorsítja! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 aug 19

Egy rendkívül érdekes vizsgálatsorozat fűződik Andrew Newberg doktor nevéhez, aki az Amerikai Egyesült Államok Thomas Jefferson egyetemének professzora. Mágneses rezonancia-képalkotásos eljárással azt tanulmányozta, hogy az ima, illetve a meditáció miképpen hat az emberi agyra.

Kísérleteinek eredmény azt sugallja, hogy úgy kell elképzelni az imát és a meditációt, mint egy fejlesztő tornát az elme, az emberi agy számára!

Hirdetés
[ ]

A kísérletben idősebb emberek vettek részt, akik memóriaproblémákkal küzdöttek. Nyolc hétig napi 12 percen át végezték a számukra előírt gyakorlatokat. A vizsgálat eredménye szerint mind az ima, mind pedig a meditáció pozitív hatást gyakorol az egészségre.

Egy másik, a Cancer Society nevű folyóiratban publikált tanulmányban a tudósok arra jutottak, hogy azok az emberek, akik erős lelki meggyőződéssel rendelkeznek (legyen az tulajdonképpen akármi), sokkal jobban reagálnak a daganatos betegségre adott kezelésre, és a tünetük is kevesebb. Ez a kísérlet azért is fontos, mert meglehetősen nagy mintán, 40 000 betegen végezték azt el.

Egy floridai kutatóközpontban (Moffitt Rákkutató) arra jutottak, hogy azok a betegek, akik nem élnek az ima, illetve a meditáció erejével, sokkal rosszabb mentális és fizikai állapotba kerülnek. Ráadásul a környezetükkel is jobb a viszonyuk azoknak, akik rendszeresen imádkoznak vagy meditálnak. Nyilván nem az orvostudomány helyett kell imádkozni vagy meditálni, de a lelki tevékenység remekül segítette az orvosok munkájának eredményességét.

A hit, a bizonyosság és a lelki gyakorlás tehát a hétköznapi embereket is sokkal egészségesebbé teszi, nem kell apácának vagy szerzetesnek állnunk ahhoz, ugye ezeknek az erejét a hétköznapjainkban tapasztalhassuk meg!

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés