Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
„Az embereink hullanak, mint a legyek” – Tombol a járvány a roma közösségekben Magyarországon
Mindenegyben Blog - 2021. április 05. (hétfő), 08:36

„Az embereink hullanak, mint a legyek” – Tombol a járvány a roma közösségekben Magyarországon (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 05
Hirdetés
[ ]

A magyarországi roma közösség járvány sújtotta állapotairól mutat képet a Reuters egyik cikke. Az összefoglaló megdöbbentő képet mutat az állapotokról. „Az embereink hullanak mint a legyek" – mondta Horváth Aladár roma polgárjogi aktivista.

Bitó-Balogh Zsanett aktivista robbanáshoz hasonlította a járvány kitörését; azt mondta, egy időben 12 családtagja volt kórházban, a múlt hónapban két nagybátyját és a nagymamáját is elveszítette, a szomszédjának pedig pár hét alatt a szülei, unokatestvére és a nagybátyja is elhunyt.

Mint mondják, a kormánynak többet kellene tennie a roma közösségért. A Reuters elérte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki annyit válaszolt a lap kérdéseire, hogy a roma közösségnek önként kell részt vennie az oltásban. „Amint eljutunk arra a pontra, a roma fiatalok is sorra kerülnek” – fogalmazott a miniszter a lapnak.

Hirdetés

Magyar Narancs értesülései szerint azonban a roma közösségen belül a kisvárosokban, a fővárosban és a gettótelepüléseken is betört, illetve végigsöpört a vírus. Horváth Aladár azt mondja, a szegénygettókban nincs pénz arra, hogy gyógyszereket, vitaminokat vásároljanak, de még a tisztálkodási lehetőségeik is szűkösek. Van, ahol 200 méterről hozzák a vizet, többen egy csuporból isznak. A maszk és a kézfertőtlenítő is korlátozottan elérhető, valamint számítógép sem áll rendelkezésre, így sokan regisztrálni sem tudnak az oltásra.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés