Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Az indokoltnál is több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz, megjelent a rendelet!
Mindenegyben Blog - 2022. október 06. (csütörtök), 15:26

Az indokoltnál is több pénz érkezik a nyugdíjasokhoz, megjelent a rendelet!

Hirdetés
Hirdetés
2022 okt 06

Megjelent a nyugdíjemelésről szóló, novembertől hatályba lépő kormányrendelet a Magyar Közlöny hasábjaiban, és az is kiderült, hogy az indokoltnál magasabb, 4,5 százalékos emelésről van szó. Orbán Viktor „becsületbeli ügye” januártól visszamenőlegesen jár majd, jövő hónaptól érkezik a nyugdíjprémium is, aminek a szorzószáma idén 0,5 lesz.

Ahogy arról a Blikk is beszámolt, a miniszterelnök az idősek világnapján bejelentette, hogy 2022-ben másodszor is fizet inflációs nyugdíj-kiegészítést, és belengette az érkező nyugdíjprémiumot is. A Magyar Közlönyben megjelent rendeletek alapján több lesz az érkező pénz, mint amire számítani lehetett.

Hirdetés
[ ]

Az idén már másodszor kifizetendő inflációs nyugdíj-kiegészítést már november 10-15. között utalják majd. A közlöny szerint 4,5 százalékos emelésről van szó, ami visszamenőlegesen, januártól jár.

A Központi Statisztikai Hivatal szeptember 8-án közzétett gyorstájékoztatója szerint az év első nyolc hónapjában az előző évhez képest a fogyasztói árak átlagosan 10,7 százalékkal, a nyugdíjas háztartások körében 10,6 százalékkal emelkedtek. Ennek megfelelően nagyjából 1,8 százalékos nyugdíjnövelés lett volna indokolt, amit végül túl is teljesített a kormány – írja az Index, majd hozzáteszik: az idei év végén 20 százalékos vagy azt meghaladó fogyasztóiár-emelkedést valószínűsítenek a szakértők, tehát nem véletlenül tolhatott még az emelésen a kormány egy kicsit.

De ez „csak” a nyugdíjemelés volt, itt a nyugdíjprémium is!

A hatályos jogszabályok alapján ezt akkor kell kifizetni, ha a GDP éves szinten meghaladja a 3,5 százalékos növekedést. Ezt pedig sikerült meglépni, így ami jár, az jár.

Hirdetés

A nyugdíjprémiumot úgy kell kiszámolni, hogy a novemberi nyugellátás összegének 25 százalékát (de legfeljebb 20 ezer forintot) megszorozzák a most rendeletbe foglalt számmal, ami 0,5 százalék.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés