Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Az oroszok nem állnak meg Ukrajnánál? – Magyarországért is aggódni kezdett az amerikai külügyminiszter
Mindenegyben Blog - 2022. február 25. (péntek), 15:36

Az oroszok nem állnak meg Ukrajnánál? – Magyarországért is aggódni kezdett az amerikai külügyminiszter (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 feb 25

A NATO megvédi szövetségeseit, 90 ezer amerikai katona is Európában van már.

Az orosz-ukrán háború európai továbbterjeszkedésének minimális az esélye a politikusok és elemzők szerint, de úgy tűnik, hogy egyetlen forgatókönyvet sem akarnak megfontolás nélkül hagyni a jelenleg még elég zűrzavaros helyzetben.

Anthony Blinken amerikai külügyminiszter az ABC News február 24-i esti műsorában például arról beszélt, hogy Putyin elnök Ukrajnán túlra is vetheti tekintetét. Az orosz tüzérség a fehérorosz-lengyel határon is gyülekezik, ami mindenkit óvatosságra kell intsen.

„Az egy lehetőség, hogy Putyin Ukrajnánál is tovább lép?”

– tette fel a kérdést a műsorvezető, mire Blinken ezt a szűkszavú, mégis nyugtalanító választ adta:

„Igen, ez egy lehetőség.”

Az amerikai külügyminiszter Magyarországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Romániát is megnevezte, viszont ugyanakkor kiemelte, hogy a felsorolt államokkal szembeni agresszió a NATO-val való ujjat húzást jelentene.

Ez pedig automatikusan az USA, az Egyesült Királyság, Franciaország, Kanada és a 30 országból álló teljes katonai szövetség határozott és összehangolt fellépését vonná maga után. Blinken tehát a NATO alapító szerződésének 5. cikkére hivatkozott, amely szerint egy NATO-szövetséges elleni támadást mindenki elleni támadásként fog kezelni a szövetség. Jelenleg 90 ezer amerikai katona tartózkodik Európában.

Az orosz erők összevonása a fehérorosz Breszt közelében, 15 kilométerre a lengyel határtól feltehetőleg csak elővigyázatossági intézkedés lehet, hiszen Putyinék nem szeretnék, ha a nyugati hatalmak mégiscsak meglepnék őket abból az irányból.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés