Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Bárkinél lapulhat otthon egymilliót érő papír 200 forintost: mutatjuk mit kell figyelni
Mindenegyben Blog - 2024. február 05. (hétfő), 18:58

Bárkinél lapulhat otthon egymilliót érő papír 200 forintost: mutatjuk mit kell figyelni (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 feb 05

Valószínűleg hiába kutatna a drágábban értékesíthető régi bankjegyek után otthonában, nem fog ilyeneket találni. Az embereknek még mindig számos 200 forintos bankjegye van, amelyeket eddig nem váltottak vissza, így meglehetősen elterjedtek.

Sokan laikusok azt gondolhatják, hogy óriási vagyont tartanak a kezükben, de a komoly gyűjtők számára csak a 1946 utáni forintok hibátlan, felhajtott és makulátlan példányai érdekesek. Ezek azok, amelyek esetleg akár húsz- harmincszoros áron is elkelhetnek egy hajtott, kopott bankjegyhez képest - mondta Lővey Béla, a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének (MÉE) munkatársa a 24.hu megkeresésére.

Hirdetés
[ ]

A hvg.hu korábban beszámolt arról, hogy tavaly két 200 forintos bankjegy, amelyek 2007-ben kerültek forgalomba, közel egymillió forintért keltek el. Ennek hatására sokan elkezdték keresni a régi bankjegyeket otthonaikban, de valószínűleg nem ezekből fognak meggazdagodni.

Lővey Béla szerint az ár a kereslet és a kínálat függvénye, tehát nemcsak a bankjegyek ritkasága, hanem az is meghatározza az árat, hogy hányan gyűjtik azt a területet, és mennyit hajlandóak fizetni egy hibás példányért. Az állapot is kulcsfontosságú, és az említett 200 forintosok az utolsó év, utolsó kiadott sorozatának darabjai, hibátlan állapotban. Ezen kívül az említett sorozatban csak kevés darabot adtak ki, mivel megszüntették a címlet gyártását.

Lővey Béla hangsúlyozza, hogy az eltett bankjegyek várható értéke valószínűleg csak akkor fog jelentősé válni, ha hibátlan, felhajtott példányokról van szó. Az ilyen típusú bankjegyek iránt várhatóan növekedni fog a kereslet. Azonban, ahogy az más befektetések esetén is igaz, a múltbeli hozamok nem garantálják a jövőbeli teljesítményt.

Az MÉE szakértője felhívja a figyelmet arra, hogy egyre többen kezdenek érdeklődni a forint pénzrendszer gyűjtése iránt, mivel úgy vélik, hogy a jövőben a forint területét az euró bevezetése miatt lezárt területnek tekintik. A forint bankjegyek gyűjtése között egyre népszerűbb a szériaszámok szerinti gyűjtés is. A határon túliak közül is azok érdeklődnek főként az 1946 utáni forintok iránt, akik magyar származásúak, de vannak, akik az euro előtti országok nemzeti pénzeit is gyűjtik, és bíznak abban, hogy Magyarországon is bevezetik az eurót.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés