Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Borzalmas hír jött szerda reggel– Meghalt a legenda
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 03. (szerda), 08:43

Borzalmas hír jött szerda reggel– Meghalt a legenda

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 03

Szomorú hír érkezett. Életének 63. évében elhunyt a neves magyar képzőművész, Kosztolányi György. 

 

A megrendítő veszteségről a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézet számolt be, akik méltó módon búcsúztak a szeretett művésztől.

Hirdetés
[ ]

Facebook-bejegyzésükből az is kiderül, hogy hosszú betegség után távozott Kosztolányi György.

“2022. július 31. -én elhunyt Kosztolányi György képzőművész, a dunaújvárosi képzőművészeti élet szeretett és megbecsült alakja. 



Hosszú betegség után bekövetkezett halála a Kortárs Művészeti Intézet és a dunaújvárosi művészközösség számára is megrendítő veszteség” – olvasható a bejegyzésben.

Így emlékeznek róla

“Kosztolányi György 1959-ben született Kulcson. Már általános iskolában felfigyeltek tanárai rajzkészségére, művészetek iránti érzékenységére. A székesfehérvári Tóparti Gimnázium elvégzése után visszatért Dunaújvárosba, ahol esztergályosnak tanult; a fémmegmunkálás terén szerzett stúdiumai nem csak a megélhetést biztosító szakipari tudást, de a szobrászat differenciáltabb megközelítését is lehetővé tette számára. Ebben az időszakban a helyi képzőművészeti élet megteremtésén, az amatőr művészek felkarolásán dolgozó Pálfalvi János figyelt fel munkáira” – írták gyermekkoráról a bejegyzésben.



“Kosztolányi György autodidakta művészként fejlesztette technikai és elméleti tudását, művészettörténeti ismereteit. Fokozatosan kötelezte el magát a festőművészi életforma iránt, ebben a folyamatban meghatározó mozzanatként értékelte Birkás Istvánnal, Pálfalvi Jánossal és Ujházy Péterrel való megismerkedését és kapcsolatát, akik a művészvilágban megtett első lépéseinek mentorai voltak.



Tagja volt a Vasmű égisze alatt működő Amatőr Képzőművészeti Stúdiónak (1989-ig), majd az Ötök festőcsoportnak (Fodor Jánossal, Kohl Jánossal, Rozsnyai Sándorral és Pats Józseffel), a Skicc Művészeti Egyesületnek, valamint évtizedeken át az Újpart Képző- és Iparművészek Egyesületének. Művésztanárai, mesterei szellemiségét az alkotómunka keretein túl a képzőművészet népszerűsítése és a vizuális nevelés terén is igyekezett továbbvinni; 2017-ben alkotókört hozott létre Kulcson tanítványaival, a műhelymunka keretében született alkotásokból pedig kiállításokat szervezett. Számos alkotótelepen vett részt, rendszeres kiállító művésze volt többek között a nagymúltú dunaújvárosi tavaszi tárlatoknak és a székesfehérvári Szent István Király Múzeumban és a Kortárs Művészeti Intézetben évente felváltva megrendezésre kerülő megyei tárlatoknak.

Műveivel önálló és csoportos kiállítások keretében is rendszeresen találkozhatott a helyi közönség a város és a térség kulturális intézményeiben az elmúlt évtizedekben, például az Intercisa Múzeumban, a Munkásművelődési Központban, a Kortárs Művészeti Intézetben, a Sándor Frigyes Zeneiskolában, az Evangélikus Templomban, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarában” – állítottak méltó emléket a képzőművésznek, aki sokat tett a magyar kultúra fényének emeléséért.

Így búcsúznak tőle

Hirdetés

“Július elején, a Kulcsi Faluházban nyílt meg Arcok és legendák című kiállítása, melyen már nem vezethet végig bennünket. Kedves és közvetlen jelenléte, a megnyitókon folytatott közös beszélgetések sokunknak hiányozni fognak.”

Nyugodjék békében!


Kapcsolódó cikkünk
Borzalmas Tragédia Bökönyben: egy hónapos kisfia mellett esett össze, majd meghalt a fiatal kismama.

„Elmondtam neki, mennyire fáj, hogy itt hagyott engem” – egy hónapos kisfia mellett...

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés