Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Brutális vihar tombolt, és sárgadinnye méretű jégeső verte össze a környéket!! :O
Mindenegyben Blog - 2022. július 05. (kedd), 20:34

Brutális vihar tombolt, és sárgadinnye méretű jégeső verte össze a környéket!! :O

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 05

Egyre több és költségesebb természeti katasztrófával kell megbirkóznunk!

Az idei évben a legnagyobb természeti katasztrófák Magyarország GDP-jének megfelelő összegű kárt okoztak a világban. Az elmúlt négy évtized adatait elemezve úgy tűnik, egyre több és költségesebb természeti „megakatasztrófával” kell szembenéznünk. Mutatjuk az adatokat! 

Áradások, viharok és hurrikán. Az elmúlt 40 év harmadik legköltségesebb természeti katasztrófáival indult a 2022-el kezdődő évtized. A 10 milliárd dollár feletti költséget okozó természeti katasztrófák 2021-ben Magyarország GDP-jének megfelelő, közel 150 milliárd dollárnyi (hozzávetőleg 47 billió forintnyi) kárt okoztak.

Hirdetés
[ ]

Az agyam eldobom, ilyen durva jégesőt még nem láttunk!

A jégesők kialakulása mindig zivatarfelhőkhöz kötött. A létrejöttének egyik alapvető feltétele ugyanis - mint azt látni fogjuk - a felhőben lévő erős feláramlás.

A csapadékképződés során a vízzel telített levegőből általában valamilyen légköri szilárd részecskére, úgynevezett aeroszolokra történik a kicsapódás, a kondenzáció. Az eső, a hó és a jég esetében más és más aeroszolok a legfőbb belső magvak. Jégesőnél ezek az aeroszolok viszonylag nagyok, a légkörben ritkábban fordulnak elő, mint az esőcseppek magvacskái. Fontos az is, hogy szerkezetük jól hasonlítson a jég kristályszerkezetéhez.

A felhőben jégdarabok létrejöttekor erősen túlhűlt vízcseppek ütköznek a fenti szilárd részecskékkel. Ütközés után az aeroszol felületéről indulva gyors fagyás jön létre. Újabb - elsősorban túlhűlt - vízcseppekkel való ütközés során a jégdarabok folyamatosan nőnek. A lehullott jegek szerkezetéből látható, hogy előfordul jégdarab-jégdarabbal való egyesülése.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés