Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Brutálisan elszálltak a balatoni árak: mélyen a zsebébe kell nyúlnia a strandolni vágyó családoknak
Mindenegyben Blog - 2020. július 05. (vasárnap), 14:08

Brutálisan elszálltak a balatoni árak: mélyen a zsebébe kell nyúlnia a strandolni vágyó családoknak (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 júl 05

Tihany — Idén sem lettek olcsóbbak a büfék a Balaton partján.

Egy négytagú család nagy dorbézolás nélkül is simán otthagyhat 10 ezer forintot ebédre úgy, hogy csak egyszerű strandbüfében vásárolnak. A Blikk terepszemléjén kiderült, hogy menzajellegű főételeket, például rántott csirkét vagy cigánypecsenyét körettel 1500-1700 forintért kínálnak a parton.

Nem jövünk ki olcsóbban a sült hekkel sem, annak ugyanis 400-450 forintért mérik 10 dekáját, 30-40 deka alatti példány pedig nemigen akad. De legalább a legtöbb helyen külön nem számítanak fel semmit a hozzá való két szelet kenyérért. Sőt, az egyik Balatonboglári büfében a tartár is ingyenes hozzá, ha kérünk.

Hirdetés
[ ]

Horváth Angéla (20) 410 forintot számolt ezért a pohár fröccsértKovács Pálnak (47) /Fotó: Vajta Zoltán

Hirdetés

Lángossal lehet még spórolni, sima, feltét nélkülit 450 forintért kapunk, de az örök favorit sajtos-tejfölös 600-700 forintba kerül. Az már lutri, hogy mit kapunk a pénzünkért. Az egyik tihanyi strandbüfében vékonyan kenték meg vizezett tejföllel, és a sajtszórás is a nyolcvanas éveket idézte, másutt viszont nem sajnálták.

A legtöbb helyen még a lekváros palacsintáért is 180 forintot kérnek, de például Tihanyban találtunk 130-ért is. A túrós és nutellás viszont sehol nincs 150 alatt.

Az ínyencek érdekes street food újításokkal, akár harcsaburgerrel is találkozhatnak a parti büfékben. Igaz, ezekért többet elkérnek, a harcsaburger például 2100 forintba kerül. Ám kellemetlen meglepetés is érheti a gasztronyaralókat. A turistákkal állandóan zsúfolt, drágább éttermek egyikében például egészen silány, minden bizonnyal fagyasztóból kiolvasztott halászlét hoztak 2500 forintért, hiába a panoráma a Balatonra a Tihanyi-félsziget tetejéről.

Ez az árlista
Balatonbogláron várja
a turistákat /Fotó: Vajta Zoltán
A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés