Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Családja nyilvánosságra hozta a tragikus hírt: : Újra gyászol az ország! Meghalt a gyönyörű magyar színésznő!
Mindenegyben Blog - 2021. április 06. (kedd), 11:32

Családja nyilvánosságra hozta a tragikus hírt: : Újra gyászol az ország! Meghalt a gyönyörű magyar színésznő!

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 06

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy 2021. április 2-án, életének 76. életévében elhunyt Szabó Tünde színművésznő és színműíró, színházunk Déryné-díjas alapító és örökös tagja - olvasható a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház honlapján.

Hirdetés
[ ]

 Komáromban született. Főiskolásként és fiatal színésznőként több magyar filmben szerepelt. 1967-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, Ádám Ottó tanítványaként. Egy évadot a kecskeméti Katona József Színházban töltött. 1968-tól 1973-ig a Pécsi Nemzeti Színház, 1973–1981 között a Vidám Színpad színésznője volt. 1981 óta a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház művésze, alapító tagja.

Színműíróként Nyíregyházán először a Kvantum Fantom csapdája című zenés mesejátékát mutatták be 1982-ben. A zenét és a dalszövegeket Muszty Bea és Dobay András írták. Születésnapján, 1990. február 3-án volt a premierje A küszöbön című színművének. Színpadi adaptációit Dosztojevszkij: Feljegyzések az egérlyukból és Petőfi Sándor: A hóhér kötele című regényéből írta. 1993-ban Déryné-díjat kapott. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház örökös tagja.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés