Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Családok rendkívüli figyelem! Meglepő dolog miatt kopogtathatnak a rendőrök bármelyik családnál! Új törvény, ami rengeteg családot érinthet!
Mindenegyben Blog - 2021. szeptember 15. (szerda), 09:24

Családok rendkívüli figyelem! Meglepő dolog miatt kopogtathatnak a rendőrök bármelyik családnál! Új törvény, ami rengeteg családot érinthet! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 szept 15

Komoly változás! MÁR ezért is megjelenthet a lakásunkon a rendőrség! És meg is fog jelenni!

Hirdetés
[ ]

Akár rendőr segítségét is kérheti a védőnő vagy az orvos, ha egy gyerekes család nem akarja beengedni őket a lakásba – ez is szerepel a gyerekvédelemmel kapcsolatos szigorításban. A héten kezdődött a vita a Parlamentben. Elvben az eddigi szabályok szerint sem történhetett volna meg a gyöngyösi és az agárdi eset, de most még tovább szigorítanak.

Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában azt mondta: 1997 óta létezik a gyermekvédelmi törvényünk, amely Európa élvonalába repítette Magyarországot azzal a kétszintű rendszerrel, ami egy alapellátást határoz meg – a védőnővel, a házi gyermekorvossal, a gyermekjóléti szolgálattal, családtámogatással. Ez alapvetően az együttműködésre épül. Ha nem sikerül a családdal együttműködni, akkor kerülhet sor a gyermek családból történő kiemelésére.

 

A törvényi szigorítás arra vonatkozik, ha a szülők megtagadják az orvossal, vagy a védőnővel az együttműködést. Ilyen esetekben a szakemberek a rendőrök segítségével akár a szülők hozzájárulása nélkül is bemehetnének a lakásba.

Gyurkó Szilvia szerint alapvetően nehéz kérdéseket vet fel, ha egy segítő szolgálat rendőrrel karöltve érkezik. Hozzátette: az Állami Számvevőszék 2002-2003-ban azt mondta ki, hogy Magyarországon a gyermekvédelmi törvény elfogadása óta soha nem álltak rendelkezésre azok az anyagi, tárgyi, személyi erőforrások, amelyek a végrehajtáshoz szükségesek lettek volna. Ebben a közegben önmagában egy szigorítás nem fog tudni változást elérni – fogalmazott a gyermekjogi szakértő hozzátéve, akkor esély lehet rá, ha e mellé sikerül magának a segítő szakmának is segítségeket allokálni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés