Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
DÖNTÖTT A KORMÁNY – Itt a hivatalos döntés a nyugdíjakról!Nyugdíjkorrekció: szeptembert mondott a miniszter
Mindenegyben Blog - 2023. augusztus 27. (vasárnap), 09:57

DÖNTÖTT A KORMÁNY – Itt a hivatalos döntés a nyugdíjakról!Nyugdíjkorrekció: szeptembert mondott a miniszter

Hirdetés
Hirdetés
2023 aug 27

Az év elején a nyugdíjak 15 százalékkal emelkedtek, mivel a kormány korábban úgy számolt, hogy az infláció éppen ennyi lesz idén. Az év első hónapjaiban azonban a pénzromlás mértéke ennél nagyobb volt, így felmerült a kérdés: lesz-e idén nyugdíjkorrekció, és ha igen, mikor? A kérdést bonyolítja, hogy a kormány szerint az év végére az infláció egy számjegyűre csökkenhet. A Mediaworks kihasználta a Kormányinfó nyújtotta lehetőséget, és rákérdezett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternél, hogyan áll most a nyugdíjkorrekció ügye.

A tárcavezető elmondta, hogy éves adatok alapján kell megállapítani a nyugdíjkorrekciót. Ha az adott évben a pénzromlás mértéke nagyobb, mint amekkora a januári nyugdíjemelés volt, akkor a törvény előírja, hogy a különbözetet ki kell fizetni. Ehhez azonban pontosan meg kell becsülni az infláció mértékét. Ahogy haladunk előre az évben, úgy lehet látni, hogy valóban magasabb lesz-e a pénzromlás a tervezettnél, vagy esetleg az infláció radikális és gyors csökkentése nyomán végül egyezhetnek a számok.

Hirdetés
[ ]

– Még ezt most nem látjuk, de a kormány erről megfelelő időben fog dönteni. Azt feltételezem, hogy legkésőbb szeptember

– mondta a miniszter.

Az idei nyugdíjemelés kapcsán érdemes felidézni azokat a számokat is, amelyeket az államháztartásért felelős államtitkár osztott meg korábban a Magyar Nemzettel. Banai Péter Benő úgy fogalmazott: “A háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt megugrott infláció mértékét 2024-re jelentősen csökken, éves szinten hat százalékkal számolunk, ezért januárban ennyivel, vagyis hat százalékkal nőnek a nyugdíjak.”

Az államtitkár emellett beszélt a jövő évi 13. havi nyugdíjról és arról, hogy a kormány elkülönít húszmilliárd forintot arra, hogy 2024 végén prémiumot fizessen a nyugdíjasoknak.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés