Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Dr. Vekerdy Tamás szerint kegyetlenség ennyi tananyagot a gyerekeinkbe erőszakolni - Keményen fogalmazott a népszerű pszichológus egy televíziós interjúban. Itt a videó:
Mindenegyben Blog - 2019. szeptember 05. (csütörtök), 18:52

Dr. Vekerdy Tamás szerint kegyetlenség ennyi tananyagot a gyerekeinkbe erőszakolni - Keményen fogalmazott a népszerű pszichológus egy televíziós interjúban. Itt a videó:

Hirdetés
Hirdetés
2019 szept 05

Keményen fogalmazott a népszerű pszichológus egy televíziós interjúban. Vekerdy szerint még jó indulattal is csak azt mondhatjuk, ennyi tananyagot dilettantizmus ráerőltetni a diákokra. Szerinte a tanárokat gúzsba kötötték, mert rengeteg baromságot terheltek rájuk, és így várják el tőlük, hogy teljesítsenek.

“Ez az óraszám embertelenség. Ha rosszindulatúan közelítjük meg a dolgot, akkor azt mondhatjuk, azért van ez így, hogy a diák ne érjen rá semmire, ne tudjon gondolkodni, szokja meg korán a “rabszolgalétet”. Ilyen mennyiségű tananyagot tulajdonképpen a felejtésnek tanulnak. A kevés, de jól rendszerezett információ maradandó, a rendszer nélküli, hatalmas tananyag azonban dezorientál, és jó része a felejtés homályába vész.”

– mondta a pszichológus.

Hirdetés
[ ]

“A finnek úgy tudtak felemelkedni, hogy az egész országban egyformák az iskoláik. Mind jól felszerelt, jól kiépített, és ami még fontosabb: valamennyiben jól felkészült tanárok dolgoznak. Ez kulcsfontosságú egy nemzet felemelkedésében. Ha az oktatásból elvesszük a pénzt, akkor a nemzetet pusztítjuk”

– tette hozzá.

Vekerdy véleménye szerint a tanárok a rájuk kivetett plusz adminisztratív terhek miatt kevesebbet tudnak foglalkozni a gyerekekkel, holott ez kellene legyen a legfontosabb feladatuk.

“A kötelező portfólió írás ostobaság, senki sem olvassa ezeket végig. Csak arra jó, hogy a tanár ne érjen rá mással foglalkozni. Mindenki tudja, hogy a jövőben két dolog lesz igazán fontos: a kreativitás, és a kritikus gondolkodás. Utóbbit nagyon nem szeretik nálunk” – mondta a szakember.

A pszichológus szerint nem a jó tanulók fogják előrébb mozdítani a világot. Megjegyezte: a rendszer hibái miatt a szülőknek cinkosnak kell lenniük. “Negyven példát hozott haza a gyerek péntek délután? A szülő majd megírja a tanárnak, hogy családi okok miatt nem tudta megoldani mindet. És ezzel a szülő igazat fog írni”. – zárta gondolatait Vekerdy.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés