Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ekkortól zárnának be a boltok! 👀 Itt a komoly fordulat? Ismét bezárhatnak a boltok vasárnap Magyarországon!
Mindenegyben Blog - 2022. november 10. (csütörtök), 18:52

Ekkortól zárnának be a boltok! 👀 Itt a komoly fordulat? Ismét bezárhatnak a boltok vasárnap Magyarországon!

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 10

A munkavállalók érdekein túl a vasárnap déli boltzárral a kereskedelmi munkáltatók sem járnának rosszul, hiszen a mostani rezsiárak mellett az őszi–téli időszakra kanyarodva nekik sem mindegy, ha hetente fél nappal kevesebbet kell hűteni-fűteni vagy egyáltalán világítani – véli az ügyet felkaroló szakszervezeti vezető – írta meg a vg.hu.

Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de maradunk az eredeti célkitűzésnél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az áruházak– mondta el a Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

Hirdetés
[ ]

A kereskedelem továbbra is az egyik leginkább munkaerőhiánnyal sújtott ágazat, a vasárnap déli boltzár más megvilágításba helyezheti a munkaszervezést, a hétvégi műszakok beosztását, az azok után járó pótlékok kifizetését.

Minél nagyobb lesz a támogatottsága az elképzelésnek, annál hamarabb vihetik döntéshozók elé a részleges vasárnapi boltzár ügyét, ha az év végéig célt érnének, és január 1-jétől életbe tudnák léptetni az új rendszert, azzal elégedettek lennének.

A műszaki cikkek értékesítésének aligha a vasárnap délután a csúcsidőszaka, ellenben például a barkácsáruházaknál rendszerint erős a hétvégi forgalom, ezért egyes szereplők talán kevésbé érdekeltek az ötlet megvalósításában- mondta ki a szakszervezeti vezető. Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok jelentős részének viszont kedvező lehet a vasárnap délutáni pihenés.

Forrás: vg.hu

Címlapfotó:illusztráció 

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés