Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Elhunyt a nagybeteg Gyuszika.. Isten Veled te kis Angyalka
Mindenegyben Blog - 2022. január 28. (péntek), 08:35

Elhunyt a nagybeteg Gyuszika.. Isten Veled te kis Angyalka (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 jan 28

Elhunyt a nagybeteg Gyuszika.. Isten Veled te kis Angyalka

Elhunyt Karakas Gyuszika. A kisfiú halálhírét a megsegítésére létrehozott Facebook-csoportban közölték január 27-én.

Hirdetés
[ ]

A Tiszaújlakon élő Karakas család élete 2021 tavaszán fordult rosszra, mivel a kisfiú korábbi kanyaró betegségének rejtett szövődménye miatt Dawson-kór alakult ki nála. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem tudtak segíteni a gyermeken.

A kisfiú kórházi kezelésére, a szükséges segédeszközök, ételkiegészítők, gyógyszerek beszerzésére gyűjtött a családnak a kárpátaljai magyarság.

Egy gyermek küzdelme – Karakas Gyuszika története

2021 AUGUSZTUS:

Hirdetés

A Dawson-kór, azaz a szubakut szklerotizáló pánenkefalitisz vagy SSPE (subacute sclerosing panencephalitis) a kanyarón átesetteknél hónapokkal vagy évekkel később is jelentkező betegség. A leghosszabb lappangási ideje tíz év, az átlagos hét év. A betegséget az agy általános gyulladása, a myelinhüvelyek pusztulása jellemzi. Súlyos károsodásokat okoz, és ha nem ismerik fel idejében, halálhoz vezet. Okai nem pontosan ismertek, de úgy látszik, hogy a kanyaróban mutálódott felszíni fehérjék, különösen az M-protein válthatja ki. A halálos betegségnek három fázisa különíthető el. Az elsőt pszichés károsodások és demencia, a másodikat izomgörcsök és epilepsziás rohamok jellemzik. A harmadik szakaszban a nagyagy súlyosan károsodik. Ilyenkor az elektroenkefalográfiai (EEG) vizsgálat jellegzetes mintázatot mutat, amely döntő fontosságú lehet a betegség diagnosztizálásában. Az SSPE többnyire azoknál a gyerekeknél lép fel, akik kétéves koruk előtt estek át a kanyarón. Mivel a gyerekek egyéves koruk előtt nem olthatók, ezért csak az átoltott környezet védheti meg őket. Megszüntetésére nincs lehetőség, de interferonnal kombinált antivíruskészítmények, például Ribavirin segítségével a tünetek csökkenthetők. A gyógyszert a betegeknek életük végéig szedniük kell.

A 3 éves Karakas Gyuszika Tiszaújlakon él szüleivel. A teljesen egészséges kisfiúnál – édesanyja, Klára elmondása szerint – idén húsvétkor érzékelték először, hogy valami nincs rendben. A locsolkodás, vagyis a nap végén néhány másodpercre összecsuklott. Az éppen jelen lévő rokonai próbálták nyugtatni az édesanyát, viszont Klára a lelke mélyén már akkor érezte, hogy baj van. Aztán napról napra egyre gyakrabban jelentkeztek ezek a hirtelen jövő és rövid ideig tartó elgyengülések a kisfiú­nál. Egy hét leforgása alatt már minden második lépésnél megjelentek a tünetek, amelyek már eszméletvesztéssel is párosultak, végül Gyuszika már nem tudott járni, csak ült egy helyben, de volt, hogy az egész testét elengedve csak feküdt. Klára és férje több orvosnál is megfordultak, akik nem tudták megállapítani, hogy mi lehet az akkor még 2 és fél éves kisfiú baja. Végül elmentek a munkácsi gyermekkórházba. Mindeközben a gyermek állapota folyamatosan romlott, görcsös rohamok kezdődtek nála. A kórházban elvégzett vizsgálatok többféle betegségre is utaltak, ezért Gyuszika vérét elküldték az Egyesült Államokba további vizsgálatokra, amely másfél hónapot vett igénybe, végül felállították a megrendítő diagnózist: a kisfiú Dawson-kórban szenved. Ez alatt az idő alatt a gyermek teljesen elvesztette a látását, teljes mértékben mozgásképtelenné vált, így a nyelőcsövén keresztül a gyomrába is szondát kellett elhelyezni, hogy tudjon enni, amitől az édesanya nagyon félt, mert rá hárult a szonda folyamatos cseréje. Nehezen birkózott meg ezzel.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés