Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Elképesztő ÚJDONSÁG hódít a magyar temetőkben! Ilyet még biztosan nem láttál!
Mindenegyben Blog - 2020. február 17. (hétfő), 16:09

Elképesztő ÚJDONSÁG hódít a magyar temetőkben! Ilyet még biztosan nem láttál! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 feb 17

Elképesztő ÚJDONSÁG hódít a magyar temetőkben! Ilyet még biztosan nem láttál!

Új divat hódít a temetőben: QR-kódot tesznek a sírkőre az elhunyt teljes élettörténetével

Egy szerettünk elvesztése mindig nehéz időszak. Nem csak a gyász, de a temetés körüli tenni valók is lefoglalják ilyenkor az embert. Később évek múltán aztán könnyebb visszaemlékezni, de sokszor azon kapja magát az ember, hogy már nem is emlékszik pontosan mindenre. Ilyenkor mindig megfogadjuk, hogy ezentúl írunk majd mindent, de ugye ez általában elmarad.

Hirdetés

Pár fiatal azonban úgy tűnik megtalálta a megoldást arra, miképpen küszöbölhető ki ez. Kifejlesztetek egy felületet, ahova az elhunyt önéletrajzát lehet feltölteni fényképekkel és videókkal.

Hirdetés
[ ]

HirdetésPersze ez nem volna akkor nagy dolog, de ők QR kód formájában ezt ráhelyezik a sírokra, így az arra járó egyszerűen a telefonja segítségével elolvashatja a sírban nyugvó szerette történetét.

Azt is kiküszöbölték miképpen oldható ez meg a legkönnyebben. A sírokra kis lapot, míg az urnákra fóliát ragasztanak.

Nem ők az egyetlenek akiknek ez az eszükbe jutott. Egy másik programozó cég NFC-kódos megoldással tudja pontosan ugyan ezt megoldani.

Természetesen ezek a modern eszközök valóban ki küszöbölhetetlenek lesznek, mivel az egyértelműen látható, hogy a fiatal generáció, már nem jár ki annyit gondozni a sírokat. Inkább az urnás temetéseket részesítik előnyben, ami valóan kevésbé időt rabló.

Ha bevezetik ezeket a leolvasható kódokat, akkor pedig gyakorlatilag bárki akinek szimpatikus az elhunyt élete alapján, tehet virágot a sírra, vagy akár rendbe is teheti azt.

1999. évi XLIII. törvény

a temetőkről és a temetkezésről

19. § (1) * Az eltemetés módja szerint a temetés hamvasztással vagy hamvasztás nélkül történik.

(2) Az eltemetés módjára és helyére nézve az elhunyt életében tett rendelkezése az irányadó, amennyiben ez nem ró az eltemettető személyére aránytalanul nagy terhet.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés