Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Elkezdődött a temetés – ezekben a percekben helyezik végső nyugalomra Törőcsik Andrást– videó
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 08. (hétfő), 18:11

Elkezdődött a temetés – ezekben a percekben helyezik végső nyugalomra Törőcsik Andrást– videó

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 08

Elkezdődött a temetés – ezekben a percekben helyezik végső nyugalomra Törőcsik Andrást– videó

Hatvanhét éves korában tüdőgyulladás következtében meghalt Törőcsik András, az Újpesti Dózsa korábbi 45-szörös válogatott labdarúgója. A magyar futball legendája nem rengeteg alkalommal örvendeztette meg a szurkolókat játékával, ami olyan kifinomult volt, hogy bármelyik külföldi sztárral felvette volna a versenyt. Cselezése, helyzetfelismerése, ritmusváltásai és robbanékonysága nemzetközi szinten is kiugró karrierre predesztinálták, de – sokszor külső tényezők hatására – lehetőségeinek csak töredékét sikerült megvalósítania. Sokak szerint tündöklő legenda, az utolsó magyar futballzseni.

Pályafutását két nagy törés hátráltatta, az 1978-as argentínai világbajnokságon történt kiállítása, valamint az 1979-es súlyos autóbalesete következtében csípőízületi töréses ficamot szenvedett, amely miatt nem tudott eleget tenni a világválogatotti meghívásnak. Többször került fel a France Football Aranylabda-szavazásának listájára (legjobb eredménye 9. hely), éveken keresztül volt Magyarország és klubcsapata, az Újpesti Dózsa egyik legnépszerűbb labdarúgója. Egyéni megoldásait, fifikás trükkjeit pályafutása befejezése után is emlegetik a szurkolók.

Harmincévesen külföldre szerződött és a Montpellier játékosa lett. 1988-ban hazatérése után a Volán SC-ben, aztán Kanadában teremfutball-csapatokban játszott. Az MTK-VM csapatában a Verebes-korszakban játszott, és ott fejezte be egy súlyos sérülés miatt a vártnál sokkal korábban a pályafutását.

Virtuóz játéka kapcsán született a legendás „Táncolj, Törő!” rigmus. Legkedvesebb barátja Ebedli Zoltán volt, a Ferencvárosból.

Hirdetés

Bár a család zuglói, nem volt kérdés, hogy a nemrégiben elhunyt Törőcsik András csakis Újpesten nyugodhat. A 45-szörös válogatott csatár 236 mérkőzésen lépett pályára a IV. kerületi csapat színeiben, ő a lilák egyik legnagyobb legendája. Olyan nagyságok közelébe temetik, mint Bene Ferenc és Göröcs János, de mindössze öt méterre nyugszik majd a 2014-ben elhunyt kiváló csatár, Fekete Lászlótól, akivel annak idején félelmetes párost alkottak a pályán.

Galéria

1 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

2 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

3 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

Hirdetés

4 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

5 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

6 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

7 / 13 Fotó: Ringier/ Oláh Csaba

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés