Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ez vár ránk novemberben - decemberben - szakértők is elképedtek
Mindenegyben Blog - 2022. október 24. (hétfő), 09:08

Ez vár ránk novemberben - decemberben - szakértők is elképedtek (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 okt 24

Ez vár ránk novemberben - decemberben  - szakértők is elképedtek

Közel 10 nemzetközi intézet és központ hosszútávú időjárás előrejelzését gyűjtöttük össze, hogy megnézzük, milyen időjárás várható az energiaárak miatt  kritikus 2022/2023-as téli időszakban.

Magyarország 2022/2023 ősz és téli időjárás előrejelzés 10 intézet adatai alapján!

Rövid összefoglalás

Hét nemzetközi intézet előrejelzése alapján az átlagosnál enyhébb téli időszakra van esélyünk, amiben szinte minden előrejelző intézet egyetért. Különösen az ősz és a tél első fele lehet melegebb, míg a második felében már inkább átlag körüli, vagy azt kevéssel meghaladó hőmérsékletekre számíthatunk,írja az esotanc.hu

Csapadék tekintetében sokkal nagyobb a bizonytalanság, inkább átlag körüli csapadék valószínűsíthető, de mutatnak jelek az ennél szárazabb időszakra, különösen a délkeleti területeken.

Fontos azonban megemlíteni, hogy a La Nina jelensége összetett módon befolyásolja a globális időjárást, így például a gyengébb poláris örvény okozhat erős hidegbetöréseket Európában is.

Hirdetés

Brit Meteorológiai Intézet (Metoffice) előrejelzése 2022 telére

A neves metoffice a hivatalos brit állami meteorológiai szolgálat. Honlapján elérhető az un. hosszútávú időjárás előrejelzés, amelyet havonta tesznek közzé és három hónapos időszakra jelzi előre a várható időjárást.

Előrejelzésük szerint a ősz és a tél eleje a megszokottnál enyhébb, azaz melegebb lesz. A tél második felében is az átlagosnál kissé enyhébb időjárás várható, de itt a beválás valószínűsége kisebb már. Az őszi időszakban azonban 60-80 százalékos valószínűséggel jelzik előre az átlagosnál enyhébb időjárást.

Csapadék tekintetében kis eséllyel, de van rá esély, hogy a periódus első fele csapadékosabb lesz, azonban a téli időszakban már nem mutatható ki határozott tendencia.

Hirdetés

A NASA előrejelzése a téli időszakra

A második időjárás-előrejelző központ az amerikai NASA-GMAO (Global Modelling and Assimilation Office). A hivatal által közzétett jelentés egyetért a brit modellekkel. E szerint kifejezetten enyhe lesz Európában és a Kárpát medencében is az őszi időszak és a tél első fele. Ezt követően azonban inkább átlagos téli időjárásra lehet készülni.

Csapadék tekintetében inkább átlagos időszakot várnak, noha kis eséllyel a november és a december átlag feletti csapadékot hozhat, míg a márciusra inkább a szárazabb jelleg lehet a domináns.

Az amerikai NOAA előrejelzése 2022/23 telére

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatal (NOAA) előrejelzése hasonló a NAS előrejelzéséhez, azonban még egyértelműbb, hogy az átlagosnál lényegesen enyhébb telet jelez előre az előttünk álló hónapokban végig.

Csapadék tekintetében Európában az északi területekre az átlagosnál kissé több csapadék várható, míg a déli területeken inkább az aszály folytatódására mutatkoznak jelek. Ez alapján a Kárpát-medence a két terület határán helyezkedik el.Az előrejelzési térképek szerint nem egyértelműek a csapadék tendenciák a térségre, de a déli, különösen a délkeleti területeken inkább a szárazabb időjárásra van esély, különösen az időszak második felében.

A Japán (JAMSTEC) előrejelzése a téli időszakra

A Japán Japan Agency for Marine-Earth Science and Technology (JAMSTEC) szeptemberi előrejelzése a tél első időszakában a szokottnál egyértelműen melegebb téli időjárást vetít előre. A tél második felében ez az enyhe tendencia némileg mérséklődik, de még fennmarad, majd a tavaszi időszakra lehet átlag körüli a hőmérséklet.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés