Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ezért dobta el az életét, Csilla !Kiderült, hogy miért tette
Mindenegyben Blog - 2021. május 17. (hétfő), 09:06

Ezért dobta el az életét, Csilla !Kiderült, hogy miért tette

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 17

ÁLMODJ, KIRÁLYLÁNY! – MIÉRT KELLETT MEGHALNIA MOLNÁR CSILLÁNAK?

Utolsó szavaival édesanyját hívta: „Anyuka, nem akarok meghalni!” Mi vezetett hát a végzetes tragédiához?

 

Molnár Csilla Andrea 1969. január 20-án született Kaposváron. Fonyódon nőtt fel, itt járt iskolába is. Kedves, aranyos, visszahúzódó lány volt, a sorsfordító szépségversenyre is csak barátai unszolására jelentkezett. 1985-öt írunk ekkor, Csilla 16 éves.

Ilyen szépségversenyre Magyarországon évtizedek óta nem volt példa, az utolsót még a Horthy-rendszerben tartották. Az ilyesmi nemigen férhetett össze a szocialista erkölccsel. Mivel a szépségversenyesdi már a múlt homályába veszett, senkinek sem volt fogalma arról, mivel is jár egy ilyen megmérettetés. A szervezők sem tudták, mi lesz majd a győztessel, hogy fog alakulni az élete a verseny után.

Csilla tehát beadta a derekát és jelentkezett, senki nem gondolt semmi rosszra, édesanyja sem tiltotta a versenytől, mi baja lehetne belőle… Több mint 2000 lány jelentkezett, mindenki borzasztóan kíváncsi volt, és legtöbben csak egy jó bulinak tartották a versenyt, semmi másnak.

Molnár Csilla simán vette a pécsi első fordulót, Kruppa Judittal, a későbbi első udvarhölggyel holtversenyben lett első az elődöntőben. A középdöntőt már Budapesten rendezték, Csilla édesapjának pedig rossz előérzete támadt, és ellenezte, hogy lánya folytassa a versenyzést. Ruhára sem adott pénzt számára, így Csilla osztálytársnői ruháiból kellett, hogy válogasson. A zsűritagok nem voltak elragadtatva Csilla ruhaválasztásától, így ezúttal a lány csak negyedik lett, ám így is bejutott a döntőbe, melyet a tévé is közvetített.  

A döntőre 1985. október 5-én került sor a Budapesti Kongresszusi Központban. És mindenki legnagyobb meglepetésére a nyertes a középdöntőben még lesajnált Molnár Csilla lett. Az eredményt talán maga az újdonsült szépségkirálynő tudta legkevésbé elhinni, és ami sokkal lényegesebb: feldolgozni.

Miközben a fejére került a korona, zavartan mosolyogni próbált, de láthatóan nem értette, mi ez a nagy felhajtás körülötte. Gondoljunk csak bele: 16 éves volt ekkor, egy olyan országban, ahol abban az időben nyoma sem volt a hollywoodi csillogásnak, a sztárkultusznak. Élet- és testidegen volt ez a helyzet mindenki, de leginkább Csilla számára.

Csilla egyből bekerült a reflektorfénybe, elhalmozták ajándékokkal: szobrot készítettek róla, Bécsbe utazhatott, 50 000 Ft-os reklámszerződést kínáltak neki. 1985-ben ez felfoghatatlan luxusnak számított. Ráadásul ő képviselhette az országot a máltai Miss Európa versenyen.

A megtiszteltetés nagy volt, ám a kötelezettségek legalább akkora súllyal nehezedtek Csilla vállára. Mindenki őt akarta fényképezni, vele akart interjút készíteni, őt akarta reklámarcnak. A 16 éves, átlagos fonyódi lány lelke nem volt felkészülve ekkora, hirtelen jött sokkhatás elviselésére.

Hirdetés

Elkezdődött a zuhanás. Mindenki csak vele foglalkozott, mindent tudni akartak róla. Nem volt egy szabad perce sem, magánélete még kevésbé. Csilla celeb lett egy olyan kultúrában, ahol azt sem tudták, mi a celebség. Húzták-vonták szegény lányt, mindenki tudni vélte mi a jó neki, csak erről pont az érintettet, Csillát nem kérdezték meg.

Hirdetés

Ráadásul – ahogy ez lenni szokott –, megjelentek az irigyek. Telefonon zaklatták a családot, Csillán köszörülték a nyelvüket, mindenféle marhaságot pletykáltak róla. A sok fröcsögésnek sajnos meglett az eredménye. Az addigi családi idill szertefoszlott, Csilla és szülei is idegesek, zaklatottak voltak. Pattanásig feszült helyzetben éltek, amire az egészségük is ráment.

Az eszeveszett hajszát, a sok-sok alaptalan bántást, vádaskodást Csilla, ez a törékeny középiskolás lány, nem bírta tovább, és 1986. július 10-én végzetes döntésre szánta el magát. Rengeteg fájdalomcsillapító gyógyszert vett be. Tettét rögtön megbánta, édesanyját ezekkel a szavakkal hívta: "Anyuka, nem akarok meghalni!"

Az orvosok viszont már nem tudtak rajta segíteni. Úgy halt meg, hogy nem akart öngyilkos lenni.

A tanulság csupán annyi: mindig figyeljünk azokra az emberekre, akik egy számukra új, ismeretlen világba csöppennek, mert támogatás nélkül minden útvesztőből sokkal nehezebb kiútra lelni.

Ha megérintett Molnár Csilla tragikus története, oszd meg a cikket!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés