Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ezért dobta el az életét, Dr Nánási László Főügyész. Kiderült, hogy miért tette
Mindenegyben Blog - 2021. április 27. (kedd), 08:05

Ezért dobta el az életét, Dr Nánási László Főügyész. Kiderült, hogy miért tette (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 ápr 27

Eldobta az életét, Dr Nánási László Főügyész. Kiderült, hogy miért tette

Öngyilkos lett Bács-Kiskun megye volt  főügyésze, dr. Nánási László. 

Ahogyan korábban írtuk, dr. Nánási Lászlót, Bács-Kiskun megye főügyészét, valamint dr. Dókáné, dr. Pályi Krisztina főügyész-helyettest Polt Péter 2019. november 15-én, azonnali hatállyal felmentette a beosztásából. Az ügyészség nem indokolta a döntést, azóta sem derült ki, mi lehet a hátterében.

Egyes sajtóhírek szerint az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügye sodorta el a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetőit. 

Információnk szerint dr. Nánási László egy ideje a Budapest Főváros Levéltárában dolgozott segéd levéltárosként.

Horváth Erikától, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől annyit sikerült megtudunk, hogy valóban történt olyan haláleset, amit közigazgatási eljárás keretében vizsgálnak.

DR. NÁNÁSI LÁSZLÓ
jogtörténész
 
(1960-2020)
 
 
 
 

Hirdetés
[ ]

1960-ban született Kiskunfélegyházán. Az ottani általános iskolai és gimnáziumi tanulmányai után felsőfokú végzettséget a József Attila Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett 1984-ben. 
Az egyetem előtt majd után sorkatonai szolgálatot teljesített.
Az ügyészi szervezetben 1984-ben helyezkedett el fogalmazóként Kiskunfélegyházán. A jogi szakvizsgát 1986-ban tette le. Ebben az évben ügyészi kinevezést kapott a Kecskeméti Városi Ügyészségre, ahol 1988-ban vezető-helyettes ügyész lett. 1993-ban áthelyezést nyert a Bács-Kiskun Főügyészségre, ahol csoportvezető ügyészi, osztályvezető ügyészi, majd 2001-től 2019-ig főügyészi beosztást töltött be.
Tudományos tevékenysége során az igazságszolgáltatás, az ügyészség, a büntetőjog történetével, annak anyagi és eljárási rendelkezéseivel kapcsolatos, továbbá a magyar jogtudósok életművét feltáró írásai jelentek meg különböző szakmai folyóiratokban, gyűjteményes kötetekben, továbbá szerkesztett, írt ezen témakörökben könyveket, könyvfejezeteket.
2010. június 30-án szerzett PhD fokozatot a Szegedi Tudományegyetemen, témája a magyar királyi ügyészség volt.
Számos előadást, oktatást tartott különböző szakmai képzéseken, konferenciákon, jogi karokon (budapesti egyetemek, Szeged, Pécs, Miskolc, Kolozsvár) büntető anyagi és eljárási jogból, alkotmányjogból, jogtörténetből. 
2017-től a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Magyar Jogtörténeti Tanszékén létrejött Államtudományi Kutatóműhely kutatója volt.
2018-tól a Szegedi Tudományegyetem címzetes egyetemi docenseként tevékenykedett.
A jogászi hagyományok és múlt feltárása során több alkalommal kezdeményezett, szervezett, végzett emléktábla-állításokat Kecskeméten, ahol a hajdani református jogakadémia ókollégiumi épületében megörökítésre került Fayer László, Vargha Ferenc, Ráday Gedeon, Kovács Pál, Kováts Andor, a piarista kollégiumon Szlemenics Pál, Csemegi Károly, a törvényszéken az 1951-ben meghurcolt államügyészek és bírák, míg Nagyenyeden a Bethlen Kollégiumban Vajna Károly emléke.
Tagja volt az Ügyészek Lapja, az Ügyészségi Szemle, a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara FORUM Acta Juridica et Politica című folyóiratok szerkesztő bizottságainak.
2020. augusztus 2-án hunyt el Kecskeméten.
 
Elismerései: 
 
Kozma Sándor-díj, 2005.

Hirdetés

Köztársasági Érdemrend Középkereszt, 2011.
Finkey Ferenc-díj, 2015.
 
Szakmai publikációi:
 
1986
 
A kóros élvezetre alkalmas anyagok a magyar büntetőjogban
In: Jogász Szövetségi Értekezések / főszerk. Nagy László. - 1986/2. - p. 120-151.
 
Címerünk a legújabbkori magyar pénzeken (1892-1981)
 
1990
 
Az izgatás jogi  tárgya Magyarországon – a múltban és jelenben 
In: Ügyészségi Értesítő. - 1990/3. - p. 25-29.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés