Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Fagyoskodva várja a karácsonyt Pista bácsi és a 86 éves Margit néni
Mindenegyben Blog - 2022. december 10. (szombat), 22:34

Fagyoskodva várja a karácsonyt Pista bácsi és a 86 éves Margit néni (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 dec 10

Fagyoskodva árulnak nénik az utcán, és elmész mellettük…Tavaly történt, hogy egy idős nénire lettem figyelmes, aki napok óta az egyik budapesti villamosmegállóban ácsorgott délutánonként és horgolt karácsonyfadíszeket árult, egyáltalán nem tolakodóan.

Hirdetés
[ ]

Mesélte, hogy 86 éves, próbálja eladni a díszeket (amiket hónapok óta készít), mert koldulni nem akar. Tavaszi cipőben állt ott órákig, mert csizmára sem volt pénze, ahogy sok más dologra sem. Vidékről jött be minden nap, de persze sokan észre sem vették, sőt, néha bántották is.Pedig nem akar semmi rosszat, csak próbált megélni, ahogy tud. Értékelni kellene, hogy nem kéregetett, hanem ténylegesen alkotott valamit, és abból szeretett volna valahogy pénzt csinálni.Tudom, hogy sokan vannak hasonló helyzetben, nem ő az egyetlen. Azzal is tisztában vagyok, hogy nem tudunk mindenkit megmenteni, felkarolni, és különben is, mindenkinek megvan a maga baja az életben. De néha vegyük már észre, milyen jó dolgunk van! Mert sajnos vannak, akiknek közel sincs. Miért ne segítenénk, ha nekünk semmiség, nekik pedig azt jelenti, hogy ebben a hónapban tudnak fűteni?

Ne legyünk már annyira elfoglalva a saját dolgainkkal, hogy észre sem vesszük, ha valamit jót tudnánk tenni! Ne legyünk ennyire érzéketlenek, hogy meg sem látjuk azt, aki segítségre, odafigyelésre, vigaszra szorul – és ez néha csak egy jó szó vagy egy mosoly… Legyünk hálásak azért, hogy mi nem szorulunk rá, hogy ott álljunk!Másoknak segíteni, adni tényleg jó érzés – te is jobban érzed magad tőle. Valakinek pedig lehet, hogy a reményt adod vissza, a hitet, hogy vannak még emberek, akik meghallgatnak, nem pedig beléd rúgnak. Értékeljük már, ha valaki kemény munkával akar pénzt szerezni, úgy, ahogy ő tud – nem pedig élősködni valakin. És becsüljük meg, ha valaki értéket próbál adni!Nem tudhatod, te hol leszel 86 éves korodban, lesz-e valaki, akire számíthatsz. Aki megveszi a gyógyszereidet, ha neked nem lesz rá pénzed, vagy bevásárol neked, ha te már alig bírsz mozogni. Megöregedni és ezt méltósággal viselni egyébként sem könnyű.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés