Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Felrobbant a visszatérő űrsikló, a teljes legénység meghalt - nyugodjanak békében videó
Mindenegyben Blog - 2023. február 01. (szerda), 12:46

Felrobbant a visszatérő űrsikló, a teljes legénység meghalt - nyugodjanak békében videó (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 feb 01

Miért szakított a Columbia?

Amikor a Columbia visszatért a Föld légkörébe, a sérülés következtében a forró légköri gázok áthatoltak a hőpajzson, és elpusztították a belső szárnyszerkezetet , ami miatt az űrhajó instabillá vált és szétesett.

Mi történt a Columbia járattal?

(Inside Science) – 2003. február 1-jén a Columbia űrrepülőgép a visszatéréskor szétesett, és a fedélzeten tartózkodó hét űrhajós mind a hét űrhajós életét vesztette. Felszállás közben egy habdarab leszakadt egy tankról, és nekiütközött a keringő bal szárnyának,írja a gobertpartners.com

Elveszett valaki az űrben?

Összesen 18 ember vesztette életét akár az űrben, akár egy űrmisszióra készülve, négy különálló incidensben. Tekintettel az űrrepüléssel járó kockázatokra, ez a szám meglepően alacsony. ... Az űrrepülés során a fennmaradó négy halálos áldozat mind a Szovjetunió űrhajósa volt.

Melyik űrsikló tört fel a visszatéréskor?

Immár 18 év telt el a Columbia űrrepülőgép elvesztése óta. A keringő jármű a 28. küldetés teljesítése közben a földi légkörbe való visszatéréskor eltört.

Mennyi fizetést kapnak az űrhajósok?

Az űrhajósok fizetése a szövetségi kormány általános menetrendje szerint jár, és a GS-11-től a GS-14-ig terjedő fizetési osztályba eshetnek. A fizetési osztály az űrhajósok tanulmányi eredményein és tapasztalatán alapul. A GS-11 alkalmazottainak kezdő fizetése 53 805 dollár .

Egy test lebomlik az űrben?

Hirdetés

Ha meghalsz az űrben, a tested nem bomlik le a szokásos módon , mivel nincs oxigén. Ha hőforrás közelében lennél, tested mumifikálódna; ha nem lennél, lefagyna. Ha a tested egy űrruhába lenne zárva, akkor lebomlana, de csak addig, amíg az oxigén tart.

Le tudsz esni a Holdról?

Bár nagyon magasra ugorhat a Holdon , örömmel fogja tudni, hogy nem kell attól tartania, hogy egészen az űrbe ugrik. Valójában nagyon gyorsan kell haladnia – több mint 2 kilométer/másodperc sebességgel –, hogy elmeneküljön a Hold felszínéről.

Melyik elnök vetett véget a transzferprogramnak?

A Columbia katasztrófa után több mint két évre felfüggesztették az ingajáratokat. 2004-ben pedig George Bush elnök felfedte kormánya űrkutatási vízióját, és bejelentette, hogy a programot a Nemzetközi Űrállomás építésének befejezése után leállítják.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés