Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM! Április 1-től ezért börtön jár Magyarországon! – Jól gondold meg, mit csinálsz! Nagyon fontos jogszabály változik meg!
Mindenegyben Blog - 2023. március 12. (vasárnap), 09:45

FIGYELEM! Április 1-től ezért börtön jár Magyarországon! – Jól gondold meg, mit csinálsz! Nagyon fontos jogszabály változik meg!

Hirdetés
Hirdetés
2023 már 12
Hirdetés
[ ]
Magyarországon évről évre kevesebb fecske él, ezért tilos leverni a fészküket.

Fotó: ezerjofu.comÁprilistól tilos a telelésből visszatérő és a költési időszakot megkezdő fecskepárok fészkeinek leverése házátalakítás, felújítás, szigetelés, festés miatt - írja a Blikk. A Magyarországon költő fecskefajok egyedeinek természetvédelmi értéke 50 ezer forint, a törvény már a fészkek és a tojások elpusztítását is bünteti. Mivel általában 4 egyed él egy fészekben, akár negyedmillió forintos bírságot is kiszabhatnak egy fészek leverése miatt.

Kevesen tudják, de akár még börtönbe is kerülhet az, aki eltünteti a fecskefészkeket az otthonáról. Sokan ugyanis egy szatyrot tesznek ilyenkor a fészek bejáratához, így a szülők nem tudnak visszamenni és azzal 4-5 kisfecskét ítélnek lassú kínhalálra. Márpedig ilyenkor joggal vetődhet fel az állatkínzás is. Márpedig a Büntető törvénykönyv alapján két év börtönnel büntethető az a gerinces állattal szembeni bánásmód, amely annak pusztulását okozza.A hazai fecskepopuláció hosszú idő óta csökkenő tendenciát mutat, évente 5-7 százalékkal kevesebb ilyen kismadár repdes körülöttünk. Amennyiben valaki törvénytelen madárpusztítást tapasztal, vagy veszélyeztetett fecskefészkekről vagy-telepekről szerez tudomást, bejelentést a helyi illetékességű kormányablaknál tehet, amely minden ilyen bejelentés ügyében jogosult és köteles eljárni.

Kapcsolódó cikkünk
FIGYELEM! Magyarországon Április 1-től ezért börtön jár ! – Jól gondold meg, mit csinálsz! Nagyon fontos jogszabály változik meg!
Magyarországon évről évre kevesebb fecske él, ezért tilos leverni a...
Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés