Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Figyelem!Figyelmeztetést adott ki a NASA: Óriási napkitörés történt, a keletkező napszél hamarosan eléri a Földet
Mindenegyben Blog - 2022. július 20. (szerda), 08:35

Figyelem!Figyelmeztetést adott ki a NASA: Óriási napkitörés történt, a keletkező napszél hamarosan eléri a Földet

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 20

A NASA napviharra vonatkozó figyelmeztetést adott ki, miután a Napon kitörés történt, amely erőteljes mágneses napszelet szabadított el bolygónk felé.

A szakértők most azon fáradoznak, hogy megoldást találjanak a Föld védelmének megerősítésére a veszélyes űridőjárás ellen, mivel egy különösen erős kitörés komoly pusztítást okozhat.

Hirdetés
[ ]

A napviharok a Nap felszínén zajló elektromágneses energia robbanásai miatt következnek be, és általában a sarki fények fokozott láthatóságától kezdve, a rádiós kommunikáció bizonyos frekvenciáinak néhány órára történő megszakításáig terjedő hatásokkal járnak.

Az erősebb napviharok azonban képesek akár műholdakat is megsemmisíteni, és az elektromos hálózatokat a bolygó nagy részén destabilizálni. Most, hogy a világ a fosszilis tüzelőanyagok fokozatos kivonásával, a megújuló energiaforrásokon alapuló villamos energia mellett tette le a voksát, a villamosenergia-hálózatok kiépítése fontosabbá vált, mint valaha.

Amikor 1859-ben a hírhedt Carrington-jelenség csapott le a Földre, a Napból származó plazma és mágneses mező robbanása állítólag szikrákat szórt a távíróoszlopokba Európa- és Észak-Amerika-szerte. David Wallace a Mississippi Állami Egyetem villamosmérnöki tanszékének klinikai adjunktusa korábban arra figyelmeztetett, hogy ha egy, a Carrington-eseményhez hasonló geomágneses vihar most érné el a Földet, annak a következményei „katasztrofálisak” lennének.

A villamos energiától és a fejlődő technológiától való egyre növekvő függés miatt bármilyen zavar több trillió dolláros anyagi veszteséget és a rendszerektől függő életek veszélyeztetését eredményezheti. A vihar az emberek által nap mint nap használt elektromos rendszerek többségét érintené– mondta a professzor az Expressnek.

Kapcsolódó cikkünk
Figyelem!Figyelmeztetést adott ki a NASA: Óriási napkitörés történt, a keletkező napszél hamarosan eléri a Földet

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés