Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM! Kerti kutak: Ekkor jár le a határidő, és több százezres bírság lehet belőle! Mutatjuk a pontos teendőket! - Adjátok tovább, sokan elfelejtik ezeket a kötelező teendőket!
Mindenegyben Blog - 2021. február 04. (csütörtök), 19:46

FIGYELEM! Kerti kutak: Ekkor jár le a határidő, és több százezres bírság lehet belőle! Mutatjuk a pontos teendőket! - Adjátok tovább, sokan elfelejtik ezeket a kötelező teendőket!

Hirdetés
Hirdetés
2021 feb 04

Módosult a fúrt kutak bírságmentes engedélyezésére vonatkozó határidő, miután az Országgyűlés elfogadta az erre vonatkozó törvénymódosítási indítványt - írja az origo. hu.

Az érvényes szabályozás szerint 2020. december 31-ig kaptak haladékot arra az érintettek, hogy a korábban fúrt, rendezetlen helyzetű kutak fennmaradási engedélyét beszerezzék - olvasható a portálon.

Hirdetés
[ ]

Kerti kutak: megint változtat a kormány

A szabályozás értelmében Magyarországon valamennyi kutat engedélyeztetni köteles az építője. Fennmaradási engedélyköteles továbbá minden olyan kút, amely korábban engedély nélkül (illegálisan) épült, vagy a létesítési engedélyt ugyan megkapta, de a tervektől eltérő műszaki tartalommal és paraméterekkel valósult meg végül.

A fúrt kutak engedélyezése körüli számos kérdés kapcsán most - úgy tűnik - fellélegezhetnek az érintettek.

A Parlament honlapjáról ugyanis kiderül, hogy az Országgyűlés nagy többséggel elfogadta azt a törvényjavaslatot, mely tartalmazza az erre vonatkozó módosítást is.

A törvényjavaslat címe: "Egyes törvényeknek a polgárok biztonságát erősítő módosításáról". Ezen belül a 20 §. tartalmazza a fúrt kutak tulajonosait leginkább érintő információt.

Eszerint az mentesülhet a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól, aki "engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vagy üzemeltet felszín alatti vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2023. december 31-ig kérelmezi."

Vagyis ez azt jelenti, hogy az elfogadott törvénymódosítással, a korábban az idei év végére rögzített határidő 3 évvel, 2023. december 31-ig, kitolódik. Eddig lehet a kúttulajdonosoknak a bírság kockáztatása nélkül kezdeményezni kútjuk helyzetének rendezését.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés