Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM!!!!! Komoly büntetésre számíthatnak májustól a háztartások ha a következő hulladékot a szemétbe dobja! Májustól EZT TILOS A KUKÁBA DOBNI!!!!>>>
Mindenegyben Blog - 2022. május 20. (péntek), 09:47

FIGYELEM!!!!! Komoly büntetésre számíthatnak májustól a háztartások ha a következő hulladékot a szemétbe dobja! Májustól EZT TILOS A KUKÁBA DOBNI!!!!>>> (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 máj 20

Komoly büntetésre számíthatnak májustól a háztartások ha a következő hulladékot a szemétbe dobja!

Májustól már nem landolhatnak a kukában személyes adatokat tartalmazó papírok, dokumentumok. Nagy büntetés jár azért, ha például a szeméttelepen rólunk szóló nyomtatványra, igazolásra, szerződésre, vagy önéletrajzra bukkannak. A személyes adatokat biztonságosan kell tárolni, ha pedig már nincs rájuk szükség, meg kell semmisíteni azokat. Ha mégis történik úgynevezett adatvédelmi incidens, a bajt azonnal jelezni kell a felügyeletnek. Mindezt – a szigorú hazai szabályok mellett – májustól már uniós rendelet is előírja – hangzott el a Kossuth Rádió G7 című gazdasági magazinjában.

Hirdetés

Az általános adatvédelmi rendelet célja, hogy az unió határain belül teljes egészében azonos legyen a személyes adatok védelme. Az angol rövidítésből GDPR-nak nevezett rendelet 64 oldalon rögzíti azokat a szabályokat, amelyeket az adatkezelőktől elvárnak.

Kreutz László, a Fellowes Hungary ügyvezető igazgatója elmondta: személyes adatnak tekinthető minden olyan adat, amely segíthet beazonosítani az ahhoz kapcsolódó személyt. Ilyen adatok a név, a születési adatok, cím, telefonszám és az e-mail cím is – sorolta.

A mai, legfrissebb álláspont szerint azok az e-mail címek, amelyek nem konkrét személyhez köthetők – ilyen például az „info” kezdetű e-mail cím –, nem minősülnek személyes adatnak – tette hozzá.

Önkéntes, közvetlen hozzájárulás

Az alapvetések kimondottan hasonlítanak az Infotörvényben megfogalmazottakhoz, sok átfedés van a két törvény között – közölte.

Egy marketing célú adatbázisban például csak olyan személyes adatok tárolhatók, amelyeknek kapcsán megtörtént a hozzájárulás. A GDPR önkéntes, közvetlen hozzájárulást ír elő – mondta a szakértő.

A Fellowes Hungary ügyvezető igazgatója példaként említette: ha a cég lezárta a toborzást, az önéletrajzokkal beérkezett adatmennyiséget meg kell semmisíteni. „Ha felveszünk egy alkalmazottat, akkor a személyes adatokat továbbra is kezelni kell, de amint megszűnik a munkaviszony, szintén meg kell semmisíteni az adatokat” – fűzte hozzá.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés