Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FIGYELEM! ÚJ SZABÁLYOK! Ezen a sárgán többé már nem mehetsz át! MINDENKIT ÉRINT!
Mindenegyben Blog - 2021. június 11. (péntek), 21:59

FIGYELEM! ÚJ SZABÁLYOK! Ezen a sárgán többé már nem mehetsz át! MINDENKIT ÉRINT! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 11

FIGYELEM! ÚJ SZABÁLYOK! Ezen a sárgán többé már nem mehetsz át! MINDENKIT ÉRINT!

IGYELEM! Ezen a sárgán többé már nem mehetsz át! MINDENKIT ÉRINT!

Ezt jelentik az orvosnál a számítógépes adataink mellett látható különböző színű lámpák

Hirdetés
[ ]

Több mint 9 éve   kötelesek ellenőrizni a betegek jogviszonyát azok a szolgáltatók, akik a társadalombiztosítóval szerződésben állnak. Ez az ellenőrzés a gyakorlatban a TAJ szám alapján történik, és eddig az egészségügyi szolgáltatásra való jogosultsági szinteket négy színhez kötötték, de 2016. július 15-től bevezettek egy új színt is bevezettek – ez pedig  a „sárga”.

Nézzük mit árunak e rólunk ezek a színek!-írja a http://munkaugyerthetoen.blog.hu

Míg 2020-ban az egészségügyi szolgáltatási járulék havonta 7.710 Ft (257 Ft/nap) volt, ez az összeg 2021-től havonta 8.000 Ft-ra nő (napi 270 Ft). A járulékot havonta, a tárgyhónapot követő hó 12-ig kell megfizetni.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a járulékot 2020. július 1-jétől új számlaszámra, a NAV „Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla elnevezésű̋”, 10032000-06055826 számlaszámú, 408-as adónemkódú költségvetési számlára kell befizetni.

Zöld lámpa: akár a közlekedésben ugyanúgy itt is szabad  utat jelent. Ilyen esetben  érvényes TAJ számmal és az egészségügyi szolgáltatásokra való jogosultsággal rendelkezik a beteg . Ha például  valaki biztosítási jogviszonyban áll ( munkaviszony), vagy egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet ,akkor jogosan fogják őt ellátni, mert jogosultságot szerez a járulék megfizetésével az egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásainak teljes körére.

Piros lámpa: ez már egy érdekes eset, mert ha  valakinek felhívja a figyelmét az orvos, hogy „piros lámpa „ van a  számítógépben, akkor azt jelenti  érvényes a TAJ száma , de a nyilvántartás szerint nem rendelkezik olyan jogviszonnyal,ami feljogosítja  az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére. Az ellátás nyújtását, ettől függetlenül  nem tagadhatja mega betegtől  az egészségügyi szolgáltató, és az ellátás árát sem téríttetheti meg a beteggel. De ezután a betegnek kötelessége  intézkedni, akár visszamenőleges hatállyal is, a jogviszony rendezése érdekében.

Így tehát,  az érvényes TAJ számmal rendelkező (zöld és piros lámpát kapó) betegnek a jogviszony ellenőrzés eredményétől függetlenül meg kell kapnia az egészségügyi ellátást.

Kék lámpa: akinek ilyen szín világít a neve mellett az ellenőrzés során, az bizony azt jelenti, hogy átmenetileg érvénytelen  a TAJ száma, mert külföldön biztosított. Ezt lehet igazolni  érvényes EU kártya bemutatásával is , természetesen így az ellátás is jár neki.

Barna lámpa: ez a legkellemetlenebb kategória, mert ez azt jelenti, hogy érvénytelen a beteg TAJ száma és ilyenkor az ellátást csak térítés ellenében kaphatja meg a beteg.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés