Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Figyelmeztetést adtak ki a 60 év feletti állampolgároknak!akár letiltást is kaphat a nyugdíjára és ne is tud róla! Legyen nagyon óvatos, mert a nyugdíja 30%-a bánhatja minden hónapban!
Mindenegyben Blog - 2021. május 24. (hétfő), 20:58

Figyelmeztetést adtak ki a 60 év feletti állampolgároknak!akár letiltást is kaphat a nyugdíjára és ne is tud róla! Legyen nagyon óvatos, mert a nyugdíja 30%-a bánhatja minden hónapban! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 24

A szakértő azt tapasztalta, hogy sok idős ember szociális élete korlátozott, kevés emberrel tartanak kapcsolatot, ezért egyszerűen nem értesülnek azokról a bűnözői módszerekről, melyeknek később maguk is áldozatul eshetnek. És mivel szomjazza a társaságot, az emberi kapcsolatokat, így sokkal könnyebb prédája a szélhámosoknak.

Más embernek adja ki magát a csaló

Hirdetés
[ ]

Számos esetben hallunk olyan ügyeket is, hogy gázóra-leolvasónak vagy hivatalos személynek adja ki magát a csaló. Az idősek szeretettel behívják őket otthonukba, sőt nem kérnek semmilyen igazolványt sem. Rendszeresen hallani olyan esetekről is, hogy a csaló kér egy pohár vizet vagy egy kávét, és míg az a konyhában készül, közben nem figyelik, hogy mit csinál az ismeretlen vendég.

A fogyasztóvédelmi magazinok által bemutatott történetek többségében is idős ember a károsult. Egyes egészségmegőrző terméket áruló cég például szóba sem áll fiatalabb ügyféllel. A telefonos csaló is valószínűleg kifejezetten idősekre utazik.

Fontos a szociális kapcsolat megtartása

A kriminológus szerint az ilyen esetek úgy védhetőek ki, ha nem szakadnak el a szociális kapcsolatok az idősek és a társadalom között. Az egyik legfontosabb dolog az információ eljuttatása ezekhez az emberekhez.

Éppen ezért ebben nagy szerepe lehet a közösségeknek, nagyon fontos, hogy ezek az idősek ne szigetelődjenek el teljesen. Ebben a feladatban a családok, rokonok, ismerősök, barátok épp úgy osztozhatnak, mint a szociális szervezetek, vagy éppen az önkormányzatok különféle programok, összejövetelek szervezésével, ahol a lényeges, időseket érintő információ is gazdát cserélhet.

Forrás : hirado.hu

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés