Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FONTOS!Választás 2022: mutatjuk, hol és hogyan tud szavazni itthon és külföldön!
Mindenegyben Blog - 2022. április 02. (szombat), 16:55

FONTOS!Választás 2022: mutatjuk, hol és hogyan tud szavazni itthon és külföldön! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 02
Írásunkban összefoglaltuk az április 3-i országgyűlési választással kapcsolatos legfontosabb technikai jellegű információkat: Mikor és hogyan tudom meg, hol van a szavazóhelyiségem? Hogyan tudok szavazni, mi kell hozzá? Hol és hogyan tudok szavazni, ha a választás napján nem leszek lakóhelyemen, esetleg más országban tartózkodom? Amennyiben más településen vagy más országban szavazna április 3-án, itt az utolsó esély arra, hogy átjelentkezzen. Az online is elvégezhető átjelentkezés határideje: március 25. 16 óra. Cikkünkben megtalálja a leghasznosabb információkat az átjelentkezéssel, illetve a szavazás 2022-es menetével kapcsolatban.

Választás 2022: mutatjuk, hol és hogyan tud szavazni itthon és külföldön!

Hogyan zajlik a szavazás 2022-ben?

Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek:

  • Egyéni képviselő körzet képviselőjére. (Egyéni képviselői körzetből 106 van az országban, így 106 képviselői hely sorsa dől el.)
  • Országos párlistára. (Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa dől el.)

A nemzetiségek kedvezményes mandátummal kerülhetnek az Országgyűlésbe. A nemzetiségi választók pártlistára nem, csak nemzetiségük listájára voksolhatnak. Azok, akik a nemzetiségi listára szeretnének szavazni, március 18-ig kérvényezhették a nemzetiségi névjegyzékbe vételüket.

Hirdetés
[ ]

A 2022-es országgyűlési választással egy időben népszavazásra is sor kerül, négy kérdésben szavazhatnak a magyar állampolgárok.

SZAVAZNI ÁPRILIS 3-ÁN 6 ÓRÁTÓL 19 ÓRÁIG LEHET.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) várhatóan már a választás éjszakáján előzetes eredményt közöl, azonban a választás jogi eredményét csak a külföldi urnák hazaszállítása és a levélben leadott szavazatok megszámlálása után állapítják meg: az egyéni választókerületek eredményét legkésőbb április 9-én, a választás országos eredményét pedig legkésőbb április 22-én.

Hirdetés

Az új Országgyűlésnek legkésőbb május 3-ig kell megalakulnia. Az ülést a köztársasági elnök hívja össze, a miniszterelnököt a köztársasági elnök javaslatára az Országgyűlés – tagjai többségének szavazatával – választja. A miniszterelnök megválasztásáról, továbbá a kormány programjának elfogadásáról az Országgyűlés egyszerre határoz.

Kik szavazhatnak a 2022-es választáson?

Minden nagykorú (vagyis 18. évet betöltött, vagy annak betöltése előtt házasságot kötött) magyar állampolgárnak joga van ahhoz, hogy szavazzon az országgyűlési képviselők választásán. Nem rendelkezik választójoggal az, akit bűncselekmény elkövetése vagy belátási képességének korlátozottsága/ hiánya miatt a bíróság a választójogból kizárt.

Január 26-i névjegyzéki állapotnak megfelelően február 11-ig 7,8 millió magyarországi lakóhellyel rendelkező választónak kellet kézhez kapnia a névjegyzékbe való felvételről szóló értesítést. Aki ezt nem kapta meg, a jegyzőnél, a helyi választási irodában kérheti. A helyi választási irodák elérhetősége itt található meg.

Hol szavazhatok?

A választásokon való részvételének helye és módja elsősorban attól függ, hogy rendelkezik-e magyarországi lakcímmel. A választásokon elsődlegesen a lakcíme szerinti szavazókörben szavazhat. Az egyes választástípusokhoz kapcsolódóan azonban különböző lehetőségei vannak, ha máshol (másik szavazókörben) kíván szavazni, illetve amennyiben fogyatékossággal él vagy mozgásában korlátozott. Alább ezekről a lehetőségekről is tájékozódhat.

A SAJÁT SZAVAZÓHELYISÉGÉT ITT TALÁLHATJA MEG.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés