Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
FONTOS VÁLTOZÁS A SZABADSÁGBAN!!! Íme a táblázat : kinek hány nap alapszabadság, pótszabadság, családi szabadság jár 2022. január 1-től az ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE SZERINT!!! Sokan fognak meglepődni!
Mindenegyben Blog - 2021. december 04. (szombat), 11:13

FONTOS VÁLTOZÁS A SZABADSÁGBAN!!! Íme a táblázat : kinek hány nap alapszabadság, pótszabadság, családi szabadság jár 2022. január 1-től az ÚJ MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE SZERINT!!! Sokan fognak meglepődni!

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 04

Az alapszabadságon felül számos tényező úgynevezett pótszabadságra jogosítja a dolgozót. A munkáltatónak nem szükséges egyes változást eredményező körülmény esetén külön tájékoztatnia a munkavállalót, ellenben kötelessége a szabadságot nyilvántartani. A félreértések elkerülése végett jobb, ha a dolgozó tisztában van az őt megillető szabadság pontos mértékével – mondta el a D.A.S. JogSzerviz szakértője.

Miből indulunk ki? Az alapszabadság mértéke húsz munkanap – fontos, hogy nem naptári nap, hanem munkanap – hangsúlyozta dr. Heinrich Renáta.

Szabadság tehát csak olyan napokra írható ki, amikor a munkavállaló egyébként munkát végezne. Így a megszakítás nélküli tevékenységet folytató dolgozó vasárnapra is vehet ki szabadságot, míg a heti öt napban tevékenykedő irodai asszisztens jellemzően hétköznapokra vagy szombati „ledolgozásokra".

A pótszabadságok: mit adjunk hozzá a húsz munkanaphoz?

25 és 31 éves kor között háromévente kapunk ajándékba további egy-egy nap szabadságot az előző időszakhoz képest, míg a 31. és 45. életév közt kétévente örülhetünk a napok növekvő számának. A munkavállalónak abban az évben jár először a pótszabadság, melyben az adott életkort betölti.

Hirdetés
[ ]

Az életkor alapján járó pótszabadság kiadása a munkáltató és a munkavállaló közti megállapodás alapján az esedékességet követő év végéig áttolható. Az életkort érintve: a fiatal munkavállaló (aki 18. életévét még nem töltötte be) évente öt munkanap pótszabadságra jogosult.

A munkavállalónak tizenhat évesnél fiatalabb gyermekek esetén egy gyermek után kettő, két gyermek után négy, kettőnél több gyermeke után összesen hét nap pótszabadság jár.

Hirdetés

Fogyatékos gyermekek esetén ez a szám gyermekenként két nappal nő; utoljára abban az évben vehető figyelembe a családi helyzet, amelyben a tizenhat éves kort a gyermek betölti.

Az apák gyermekszületés esetén öt, ikergyermekek esetén hét munkanap pótszabadság jár, legkésőbb a születést követő második hónap végéig – hangsúlyozta a D.A.S. JogSzerviz szakértője

Egyéb körülmények

Évente öt munkanap extra szabadság jár a munkavállalóknak, ha az alábbi helyzetek valamelyikével kell megküzdeniük munkájuk során.

Föld alatt állandó jelleggel vagy az ionizáló sugárzásnak kitett munkahelyen naponta legalább három órát dolgozó alkalmazottak; megváltozott munkaképességű személyek; fogyatékossági támogatásra jogosult; vakok személyi járadékára jogosultak.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés