Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Gyászba borult az egész világ – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!
Mindenegyben Blog - 2023. április 11. (kedd), 09:02

Gyászba borult az egész világ – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

Hirdetés
Hirdetés
2023 ápr 11

Gyászba borult az egész világ – Tragikus hírt kaptunk reggelre– hatalmas név távozott közülünk!

70 éves korábban meghalt Lasse Wellander, az ABBA együttes gitárosa.

A gyászhírt Wellander Facebook-oldalán jelentették be először.

Mérhetetlen szomorúsággal jelentjük be, hogy imádott Lassénk örökre elaludt

– írták a posztban a gitáros családtagjai, amelyben azt is részletezték, hogy a zenész még húsvétpénteken halt meg családja körében, egy gyors lefolyású rákos megbetegedés következtében.

Az Abba tisztelettel adózik nagy múltú gitárosuk, Lasse Wellander „zenei ragyogása” előtt, aki 70 éves korában hunyt el, miután rákot diagnosztizáltak nála.

A zenész, aki a banda legnagyobb albumain játszott, és 1975 és 1980 között turnézott velük, pénteken kora reggel halt meg "szeretettekkel körülvéve" - ​​​​közölte családja.

Az Abba banda tagjai, Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog és Anni-Frid Lyngstad közleményükben a következőket nyilatkozták: „Lasse kedves barát, vidám srác és kiváló gitáros volt. Óriási volt a hangstúdióban végzett kreatív munkája, valamint a színpadon végzett sziklaszilárd gitármunkája.

„Gyászoljuk tragikus és korai halálát, és emlékezünk annak az embernek a kedves szavaira, humorérzékére, mosolygós arcára, zenei ragyogására, aki olyan fontos szerepet játszott az Abba-történetben. Nagyon fog hiányozni, és soha nem felejtik el.”

A svédországi Skrikarhyttan kis faluban nevelkedett Wellander 1974 októberében tartotta első felvételeit az Abba-val, és a szakítás után folytatta az albumaikon a zenélést.

Wellander hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében családja azt mondta, hogy a zenész a rák terjedése után halt meg.

Hirdetés
[ ]

Svédről lefordítva így tisztelegtek: „Csodálatos zenész volt, és olyan szerény volt, mint kevesen, de mindenekelőtt csodálatos férj, apa, testvér, nagybácsi és nagyapa volt.

"Kedves, biztonságos, gondoskodó és szerető... és még sok minden más, amit szavakkal nem lehet leírni."

A családja azt mondta, hogy „hihetetlen”, hogy tovább kell élniük nélküle, és hozzátette: „Nagyon szeretünk és nagyon hiányzol.”

Legutóbb Wellander az Abba első számú visszatérő albumán, a Voyage-en játszott. A Sunday Expressnek adott interjújában nem sokkal a 2021-es megjelenése előtt azt mondta, hogy a bandával való munka „természetesen mindig különleges volt egy kicsit”.

„Amikor a gitárszámaimat készítettem, olyan érzésem volt, mint a régi időkben. Az egyetlen különbség az volt, hogy volt valami előgyártás, ami manapság nagyon szokás” – mondta az újságnak.

„A lányok hangja olyan jól szól, mint valaha. Persze egy kicsit lejjebb vannak, hiszen mindig évről évre mindenki lejjebb kerül, de az biztos, hogy még megvan a nagyszerű hangjuk. Nem kétséges, hogy!"

Hirdetés

Az album felvétele után szólózenéjén dolgozott.

Mielőtt az Abbával társult, Wellander helyi csoportok tagja volt, köztük a Nature, a svéd énekes-dalszerző, Ted Gärdestad előzenekara.

Gärdestadon keresztül ismerkedett meg Ulvaeusszal és Anderssonnal, az Abba férfitagjaival, majd később az Eurovízió-győztesekkel turnézott 1975-ben, 1977-ben, 1979-ben és 1980-ban.

Amikor Abba szakított, megjelent a Chess koncepcióalbumon és a Mamma Mia filmzenéjén! A film és folytatása, a Mamma Mia! Már megint itt tartunk.

A Fältskog szólóalbumain is szerepel, a Wrap Your Arms Around Me (1983) és a My Coloring Book (2004) című albumain.

2005-ben a Svéd Királyi Zeneakadémia Albin Hagström Emlékdíját, 2018-ban pedig a Svéd Zeneművészek Szövetségének különdíját kapta session zenész munkájáért.

A zenekar is reagált a halálhírre

Az Abba hétfőn közleményben reagált Lasse Wellander halálának hírére, melyben azt írták:

Lasse kedves barát volt, vicces fickó és remek gitáros.

Mint írták, Wellander „a hangstúdióban a kreatív meglátásaival, a színpadon pedig sziklaszilárd gitárjátékával segítette az együttest. „Gyászoljuk tragikus, idő előtti halálát, és emlékezetünkben megőrizzük kedves szavait, humorérzékét, mosolygós arcát és zenei zsenialitását annak az embernek, aki ennyire fontos szerepet játszott az ABBA történetében.”

Nagyon hiányozni fog, sosem felejtjük el

– írták az Instagram-oldalukon is közzétett közleményben.

Kapcsolódó cikkünk
1perce érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

67 éves korában, rövid, súlyos betegség elhunyt a Loki egykori kiváló védője, Szűcs János. Az elegáns játékáról...

Elolvasom a cikket

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés