Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Gyerekeim kívánságára!! Tudjátok mi ez???
Mindenegyben Blog - 2023. december 29. (péntek), 18:27

Gyerekeim kívánságára!! Tudjátok mi ez??? (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 dec 29

Gyerekeim kívánságára!! Tudjátok mi ez???

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné ezt az egyszerű, de annál finomabb ételt, amit rengeteg módon elkészíthetünk. Lehet édes, vagy sós, kinek, hogy ízlik. Ma egy nagyon egyszerű receptet mutatunk, a részletességének köszönhetően azok is könnyedén elkészíthetik, akik még soha nem főztek nudlit.

Hirdetés

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya,
  • 25 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 1-1,5 dkg só,
  • 10 dkg zsír,
  • 12 dkg finom zsemlemorzsa.

Elkészítés

A tésztához lisztes burgonyát használunk. A burgonyát héjában megfőzzük, a főzésnél vigyázzunk, fel ne repedjen, ezért amikor a burgonya puhuláshoz közeledik, a víz nagy részét leszűrjük róla, az edény alján kb. egy ujjnyit hagyva, ennek a gőzében puhuljon meg teljesen a burgonya. Legideálisabb, ha a burgonyát párolóbetétes edényben puhítjuk meg. Egy jó nagy edényben mérsékelt tűzre lefedve vizet teszünk fel. A megfőtt burgonyát megtisztítjuk és forrón egy tálba vagy gyúródeszkára átnyomjuk a burgonyanyomón. Kissé megsózzuk, a só nagyrésze a tészta kifőzéséhez szükséges, a liszttel könnyedén összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és jól kidolgozzuk. Lisztezett deszkán, a tésztát is lisztezve, kis-ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A kinyújtott tésztából kb. 3 cm széles szalagokat vágunk le, melyeket 5 mm szélességű metéltre darabolunk. A metélteket tenyerünk alsó részével a lisztes deszkán megsodorjuk. A megsodrott tésztát kifőzésig lisztezett deszkán helyezzük el egy rétegben. A megforrósított zsírban a morzsát állandó keveréssel világosra pirítjuk. A forrásban levő vizet megsózzuk, és a kisodort tésztát tányérra szedve, állandó keveréssel belefőzzük. Erős tűzön forraljuk, a víz felszínére emelkedő metéltet szűrőkanállal kiszedjük, lecsurgatjuk, a forró, kissé megsózott morzsára dobjuk, pár pillanat múlva óvatosan, rázással összekeverjük. Ha a tésztát nem egyszerre főzzük ki, a megpirított morzsát a lábasból vegyük egy tányérra, és a kifőzött tésztával részletekben keverjük össze, így gyorsabban és egyenletesebben eloszthatjuk.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés