Érdekelnek a legújabb hírek?
Akkor kövesd Facebook oldalunkat!

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hagyta meghalni az 5 gólya fiókát a nemzeti park, szerintük ez a természet rendje
Mindenegyben Blog - 2019. május 16. (csütörtök), 16:30

Hagyta meghalni az 5 gólya fiókát a nemzeti park, szerintük ez a természet rendje (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 máj 16

Hiába próbált Márton Vlad András dömösi madármentő segítséget kérni a területileg illetékes Duna-Dráva Nemzeti Parktól a bekamerázott bogyiszlói gólyafészekben kikelt fiókák megmentéséhez, a természet rendjére hivatkozva csak alig kapott engedélyt, de addigra a madarak elpusztultak.

Márton Vlad András a Fióka és Madármentés nevű Facebook-oldalon közzétett bejegyzésében arról írt, ország-világ aggódva figyelte, hogyan küzdenek meg a bogyiszlói szülő gólyák a sok napos folyamatos esőzéssel, hideggel, hogyan próbálják melegen tartani, megetetni, életben tartani a fiókáikat.

Hirdetés

Szerda reggelre egyértelművé vált, hogy a gólya szülők vesztésre állnak, a fészekben elkezdett megállni a víz, a fiókák elkezdtek belefulladni.

Hozzánk számtalan kétségbeesett telefon, üzenet futott be, hogy mentsük, ami még menthető. Bogyiszló nincs közel, de úgy voltunk vele, megoldjuk, kerítünk kosaras emelőt, megerőszakoljuk az E-ON-t, hogy SOS áramtalanítsa az érintett oszlopot, amin a fészek van, kocsiba ülünk, viszünk mobil inkubátort, megtesszük, amit emberileg lehet, vállalva költséget, munkát, mindent– írta Márton Vlad András.

Mindenre számított a hazatérő kengyeli gólyapár, csak erre nemKülönös meglepetés érte őket.A Duna-Dráva Nemzeti Parktól csak annyit kértek, hogy elvi szintén segítsen, asszisztáljon a mentéshez, azaz működjenek együtt. Hozzátette, nonszensz egy mentési helyzetben megfutni a hivatalos köröket, mert ilyenkor az idő a legkevesebb, nem lehet egymásra mutogató, tanácstalan, intézkedni félő hatóságok között pattogni órákig, mire valami lesz.

Sikerült kinyomozniuk, hogy ki az érintett DDNP őrkerületvezető nemzeti parki őr, mi a telefonszáma.

Majd felhívtam Dombi Imrét, bemutatkoztam, elmondtam honnan és miért telefonálok, s hogy szeretnénk a mentést intézni, s ehhez kérek támogatást. Mint kiderült, már többen hívták mentést, segítséget kérve, remélve, s ahogy ezen embereket, úgy engem is lepattintott, mondván ez a természet rendje, a nemzeti park álláspontja az, hogy nem avatkoznak be.– mesélte a történteket a madármentő.

Erre ő azt felelte, milyen természet rendjéről beszélnek egy város közepén, egy feszültség alatti villanyoszlopon, egy mesterséges fészken fészkelő madár esetében? A nemzeti park dolga a védelem, a mentés lenne, főleg, ha az a madár fokozottan védett ráadásul. Csak annyit kérünk, hogy a nemzeti park működjön együtt.

Ez is érdekelhet:

Óraátállítás 2020 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Itt olvashatod tovább a cikket >>>

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon (109)
Hirdetés
Hirdetés