Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas a boldogság!Ez aztán a jó hír: gyarapodnak Mészáros Lőrincék
Mindenegyben Blog - 2021. június 30. (szerda), 18:17

Hatalmas a boldogság!Ez aztán a jó hír: gyarapodnak Mészáros Lőrincék

Hirdetés
Hirdetés
2021 jún 30

Nem Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc szerelmének gyümölcsére kell gondolni, nem bővül a családjuk, csak bemutatták a Mészáros csoporthoz tartozó Talentis Agroo Zrt. üzleti teljesítményét. Magánéleti érdekességek a cikk végén.

A Mészáros Csoporthoz tartozó cégcsoport nyilvánosságra hozott 2020-as konszolidált jelentéséből kiderült, a koronavírus járvány okozta gazdasági válság ellenére több mint 25,6 milliárdos árbevétellel, csaknem 5,5 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel, valamint 8,6 milliárd forint EBIDTA-val zárta tavalyi üzleti évét a Talentis Agro Zrt.

Hirdetés
[ ]

Mint közleményükben írják, a Mészáros Csoport mezőgazdasági tevékenységet végző vállalataiból 2018 végén létrejött Talentis Agro Zrt. számára a 2020-as év volt a második teljes üzleti év. A holdingba tartozó 27 vállalatban három fő stratégiai ágazat fejlesztését tűzték ki célként: a növénytermesztést, a tejelő szarvasmarha és árutojás termelést. A Talentis Agro Zrt. húzóágazata a növénytermesztés, jelenleg mintegy 42 ezer hektáron gazdálkodik, amelyből 36 ezer hektár szántó. Az árbevétel csaknem kétharmada (71,2%) az állattenyésztési és növénytermesztési főágazatokban jelentkezik.

Noha a 2020-as év sok kihívást hozott az agráriumban is, amint azt a tavalyi pénzügyi mutatók alátámasztják, a vállalatcsoport az elmúlt két év alatt Magyarország egyik leglegnagyobb élelmiszer- és takarmányalapanyag előállítójává vált. Nettó árbevételét közel 3 milliárd forinttal, adózás előtti eredményét 1,5 milliárd forinttal, EBIDTA mutatóját pedig 1,9 milliárd forinttal tudta növelni a 2019-es adatokhoz képest.

A baromfi-, sertés-, és szarvasmarhatenyésztés ágazatok 2020-ban csaknem 12 milliárd forintos nettó árbevételt produkáltak. Ezen ágazatok közül is a legjelentősebb árbevételt adó, a mintegy 7 470 tehén átlaglétszámú, elsősorban Holstein-fríz fajtájú szarvasmarha- tenyésztés, amelynek köszönhetően a tejtermelésben már most is piacvezetőnek számít a cégcsoport. A növénytermesztés a Talentis Agro második legeredményesebb ágazata, több mint 6,2 milliárd forintos nettó árbevétellel.

Akit Mészárosék magánélete érdekli inkább, azoknak itt van néhány olvasnivaló:

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés