x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas bejelentést tett a kormány – örülhetnek a nyugdíjasok
Mindenegyben Blog - 2022. július 07. (csütörtök), 14:14

Hatalmas bejelentést tett a kormány – örülhetnek a nyugdíjasok

Hirdetés
Hirdetés
2022 júl 07

Ismét a nyugdíjasokon csattan Orbán Viktor ostora: továbbra sem az inflációnak megfelelően emelnek a nyugdíjon

Vagy csak taktikázik a kormány, ha tényleg kompenzálni akarná a nyugdíjasokat – s ha Orbán komolyan venné a „jobbkeze” által irányított MNB idei éves 12,6 százalék körüli inflációs előrejelzését – nem 3,9, hanem 7,6 százalékkal igazítanák ki most az ellátásokat.

A 160 960 forintos átlagnyugdíjas összesen 217 179 forintot kap majd a bankszámlájára, hiszen a hat havi korrekció egybeni összege 37 665 forint, ehhez jön a 13. havi nyugdíj kiigazításaként 6 277 forint.

Ebben a hónapban érkezik az évközi nyugdíjemelés, amikor mintegy 2,5 millió nyugdíjas együttesen 184 milliárd forint pluszpénzt kap. A januártól júniusig terjedő, visszamenőlegesen járó emelést a nyugdíjasok egy összegben, az aktuális, július havi emelt nyugdíjukkal együtt kapják meg

– üzente Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-nek. Arra is kitért, hogy az emelt összeg mellett, összességében még hét havi emelésnek megfelelő összeget utalnak ki, ugyanis a 13. havi nyugdíj után is jár egyhavi kiigazítás.

Még ezzel a kiigazítással sem valósul meg az a törvényi kötelezettség, miszerint a nyugdíjakat minimum az inflációnak megfelelő mértékben köteles emelni a kormány.

Volt egy öt százalékos januári emelés, amit most kiigazítanak egy újabb 3,9 százalékossal. Ezzel együtt, az idei emelés mértéke 8,9 százalékra rúg. Csakhogy az infláció a Központi Statisztikai Hivatal legutóbbi, májusra vonatkozó adata szerint 10,7 százalék, azaz 1,8 százalékponttal magasabb volt, mint az együttes emelés mértéke.

Hirdetés
[ ] Hirdetés

A lap beszámol arról is, hogy a júliusit követően, novemberben szinte biztosan várható újabb nyugdíjemelési korrekció, amelynek mértéke majd szeptemberben válhat ismertté. Ennek a lépésnek a kormány számára meglesz az az előnye, hogy szeptember-október-novemberben ismét az állítólagos jótéteményeiről lehet majd hangos az orbáni propaganda, ám jelenleg ezzel nincsenek kisegítve a nyugdíjasok. 

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés