Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas fordulat Babicsek Bernát halálának ügyében. Kiderült, ki lesz a vádlott
Mindenegyben Blog - 2024. március 03. (vasárnap), 19:10

Hatalmas fordulat Babicsek Bernát halálának ügyében. Kiderült, ki lesz a vádlott (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 03

 Új fejlemény Babicsek Bernát tragédiájával kapcsolatban: megvan a vádlott. A rendőrség korábban lezárta a nyomozást, de a család tovább küzdött az igazságért.

Babicsek Bernát hozzátartozói ügyvédjük közreműködésével kezdeményezték a pótmagánvádas eljárást, ami azt jelenti, hogy a kérdés most már bírósági szakaszba került. A tragédia, mely során a színész-zenész 2021 szilveszterén otthonában füstmérgezést szenvedett, így újra vizsgálat tárgyát képezi.

A Budakörnyéki Járásbíróság befogadta a szülők pótmagánvádját, amiben sértettként csak egy ember járhat el, így az az édesanya, Márta lesz – mondta a Blikknek Borbély Zoltán, a család jogi képviselője.

A rendőrség megszüntette a nyomozást, ami teljesen megdöbbentő volt számunkra, hiszen a kirendelt szakértők számos foglalkozási szabályszegést állapítottak meg, amelyeknek egyértelműen közük van Bernát halálához. A legfontosabb, hogy egy tűzvédelemben jártas cég – amely ezzel hirdeti is magát – szakképzett járőrének meg kell tudnia különböztetni a szellőzőt és a kéményt, és alig három percnél többet kell tartózkodnia a helyszínen.

A család számára egyértelmű, hogy a fiuk ma is élhetne, ha a járőr kellő időt tartózkodik a helyszínen, körbejárja az ingatlant és értesíti a hatóságokat.

Mint ismeretes a nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá.

Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak.

A negyven négyzetméteres nappalival egybeépített konyhában a tűzhely és annak környezete izzott korábban, nem zárható ki, hogy füstmérgezés vezetett a tragédiához.

Egy szombati solymári lakástűzben életét vesztette Babicsek Bernát színész, zenész és harmonikaművész. A várkapu.info híradása szerint a solymári Cserje utcában keletkezett halálos lakástűz pontos keletkezési helyét, idejét és okát a katasztrófavédelem még vizsgálja, de ami biztos, hogy a tűz áldozata a többek között a Barátok közt, a Jóban Rosszban és Szeress most! sorozatokból ismert 41 éves művész volt

Szombaton délután háromnegyed négykor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez a halálos lakástűzről. A nyolcvan négyzetméteres családi ház lakója nem adott magáról életjelet, ezért az egyik rokona behatolt hozzá. Az épületben egy holttest és egy korábbi tűz nyomai voltak. A szakértők szerint nem zárható ki, hogy a halált füstmérgezés okozta,írja a telex.hu

Babicsek Bernát 2012 óta Bernie Bellamy művésznéven a Paddy and the Rats ír punk rock kocsmazenét játszó, miskolci zenekarnak is tagja volt. Zenésztársai így búcsúztak tőle:

Hirdetés
[ ]

A media1.hu felidézi: a művész a halála előtti napon még színpadra lépett, Pokorny Liával volt közös műsora a Centrál Színházban.

A megfelelő füst- és szén-monoxid-érzékelő életeket menthet! A lakástűz és a szén-monoxid-mérgezés is megelőzhető, ha néhány alapvető szabályt betartunk, és pár egyszerű eszközt beszerzünk. A fűtési szezon beindulásával egyre több a baleset, vigyázzunk magunkra és egymásra, ellenőriztessük szakemberrel fűtőeszközeinket!Idén már 659 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid miatt, 251 ember szenvedett valamilyen mértékű mérgezést, 7 emberen pedig már nem lehetett segíteni, adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Akkor keletkezik szén-monoxid, ha a nyílt égésterű vízmelegítő vagy fűtőeszköz működés közben nem kap elég levegőt. Ilyenkor mérgező szén-monoxid fejlődik, amely akár egy percen belül ölhet.

Néhány egyszerű lépéssel megelőzhető a mérgező szén-monoxid kialakulása:

Hirdetés

Évente egyszer ellenőriztessük szakemberrel a fűtőeszközünket!Nem elég néha kiszellőztetni, a nyílászárókba résszellőzőt kell szereltetni.Éljünk az ingyenes kéményseprés lehetőségévelSzerezzünk be egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőtIdén eddig már 5371 lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, ezek miatt 438-an sérültek meg, és 74 ember vesztette életét. A legtöbben nem a lángok okozta hő miatt haltak meg, hanem füstmérgezést szenvedtek. Ezek az esetek megelőzhetőek lennének füstérzékelő használatával.

Egy jó minőségű füstérzékelő már a tűz keletkezésekor jelez, amikor még sérülés nélkül ki lehet menekülni. Füstérzékelővel a kár is sokkal kisebb, hiszen hamarabb lehet riasztani a tűzoltókat, akik több értéket tudnak megmenteni.

A lakástüzek megelőzése és teendők, mire figyeljünk?

Írta: Kukucska István

A legtöbb lakástűz emberi mulasztásra, gondatlanságra, vagy szándékosságra vezethető vissza.

Ha a szándékos tűzokozást nem tekintjük, akkor a konyhai tűzesetek teszik ki a lakásban történt esetek 43 százalékát. Nem elhanyagolható veszélyforrás a fűtőberendezések (pl. kandalló) használata, kisebb számban előfordulnak elektromos berendezések meghibásodásából eredő tüzek is. Az ünnepek alkalmával pedig fokozott figyelemmel használjunk a mécsest, gyertyát, csillagszórót, különösen a száraz karácsonyfa közelében, mert aznagyon könnyen lángra kap.

Mit ne csináljunk a konyhában?

A gázégő lángjának, az elektromos tűzhely lapjának intenzív hője lángra lobbanthatja az odalógó konyharuhát, konyhakesztyűt, de akár a tűzhelynél tevékenykedő ember lógó ruházatát is. Ha megtörtént a baj, az égő ruhaneműt vízzel elolthatjuk.

Előfordulhat, hogy háztartási gépünk működése során rendellenességet tapasztalunk. (pl.: a vezeték, a csatlakozó dugó jelentős felmelegedése, füst tapasztalása a készülék belsejéből, stb.) Az elektromos hálózatra kapcsolt készülékek esetében akár mechanikai, akár elektromos meghibásodás tűzhöz vezethet. Az ilyen készüléket ne használjuk tovább, az elektromos hálózatról válasszuk le, és hívjunk szerelőt.

Fontos, hogy csak jó minőségű, sértetlen és nem toldozott hosszabbítót és elosztót használjunk. A fali dugaszoló aljzatok, a meglévő, esetleg régi, alumínium vezetékes házhálózat használatakor vegyük figyelembe, hogy milyen teljesítményű készüléket és mennyi ideig kívánunk működtetni róla. Egy nagyobb teljesítményű elektromos berendezés (pl.: nagy teljesítményű elektromos tűzhely, klíma berendezések, vasalók, stb.)huzamos használatakor nem megfelelő keresztmetszetű, vagy anyagú vezeték, hosszabbító felmelegedhet és tüzet okozhat. Az is tüzet okozhat az elosztó hálózaton, ha a meglévő vezeték keresztmetszete felmelegedés nélkül nem bírja el ezt a megnövekedett terhelést. A nagyobb teljesítményű elektromos készülékek bekötése, csatlakoztatása, vagy felújítások előtt ezért célszerű elektromos szakember véleményét kérni a vezeték cserék szükségességével kapcsolatban is

Veszélyt jelentenek még a régi házakban lévő, különböző anyagú vezetékeket (pl. rézvezeték az alumíniummal) csatlakozási pontjai is. A konyhai tűzesetek mellett számottevő veszélyforrást jelent az otthoni cigarettázás is.

További tűzfészkek: bútorok és textíliák

A lakóingatlanokban egyre több az éghető használati tárgy, gondoljunk csak a konyhabútorra, ami általában préselt farostlemezből van. A bútorkárpittól kezdve a függönyökön át szinte minden textília tartalmaz poliésztert, vagy egyéb más műanyagszármazékot. Ezek nyílt láng hatására felgyulladnak. Égésük közben jelentős mennyiségű fojtó és mérgező füst, valamint nagy mennyiségű hő keletkezik. A függönyök már csak anyaguk, és elhelyezkedésük miatt is könnyen égnek, hiszen a tűz legkönnyebben felfelé terjed.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés