Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas örömhír EZ a nyugdíjasoknak! Magyarország legkedveltebb Miniszterelnöke bejelentette: Újabb pénzt kapnak! Ha EZT Orbán meglépi, akkor tényleg minden nyugdíjas imába fogja foglalni a nevét!
Mindenegyben Blog - 2022. november 18. (péntek), 17:52

Hatalmas örömhír EZ a nyugdíjasoknak! Magyarország legkedveltebb Miniszterelnöke bejelentette: Újabb pénzt kapnak! Ha EZT Orbán meglépi, akkor tényleg minden nyugdíjas imába fogja foglalni a nevét!

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 18

Az elszálló árak és a folyamatosan emelkedő infláció nyomán a nyugdíjasok illetménye már aligha fedezi kiadásaikat és megélhetési költségeiket, így a kormány komoly döntést hozott.

November 11-én utalták az emelt nyugdíjakat az érintettek bankszámlájára, a nyugdíjprémiummal és a nyugdíj-kiegészítéssel együtt, októberben pedig az öregségi átlagnyugdíj összege 172 940 forint volt.

Hirdetés
[ ]

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára ennek kapcsán korábban megosztotta, egy átlagnyugdíjas a visszamenőlegesen járó emelések és a nyugdíjprémium kifizetésével novemberben mintegy 103 ezer forinttal kap többet az előző hónaphoz képest.

Az infláció miatt azonban ezek az összegek jóformán elolvadnak, a kormány pedig  jelentette be, hogy újabb nyugdíjemeléssel védik a magyar nyugdíjasokat a “szankciós infláció” hatásaitól jövőre. Úgy fogalmaztak, januárban jelentős mértékű nyugdíjemelés várható.

Azt írták, ezzel az a céljuk, hogy a nyugdíjasokat – amennyire csak lehet – megóvják mindazoktól a negatív következményektől, melyeket a magas infláció jelent.

Mekkora nyugdíjemelés jöhet januárban?

A kormány eredetileg 5,2 százalékos emelést tervezett, ám már most látszik, hogy ez kevés lesz, hiszen az elszálló élelmiszerárak, a rezsiemelés és az infláció felemészti a pluszt, így várhatóan ennél komolyabb mértékű lesz az emelés.

Szakértők szerint nem elképzelhetetlen, hogy a nyugdíjak mértéke a jövő évben eléri a 200 ezer forintot is – erről beszélt nemrég Farkas András nyugdíjszakértő is, aki Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábbi kijelentése nyomán úgy véli – mivel a kormány közlése szerint is 13 százalékos fogyasztói áremelkedési tendencia alakult ki –, indokolt a nyugdíjasok illetményének emelése.

Mivel a szakértői prognózisok szerint a pénzromlás mértéke csak tovább növekedik jövőre, ha ez ténylegesen megvalósul, úgy arra lehet számítani, hogy a novemberben 174 500 forintra emelkedett átlagnyugdíj januártól akár 205 ezer forint környékére is emelkedhet. Mindez persze csak abban az esetben lehet reális, ha a kormány egy igen komoly, mintegy 17,5 százalékos emelést eszközöl.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés