x

Orosz-ukrán háború - Legfrissebb

Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hatalmas , többemeletes föld alatti darázsfészket találtak Dadon!
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 26. (péntek), 22:37

Hatalmas , többemeletes föld alatti darázsfészket találtak Dadon!

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 26

Gigantikus, többemeletes föld alatti darázsfészket találtak Dadon!

Elképesztő méretű darázsfészket ástak ki augusztus 24-én, szerdán délelőtt Dad határában. A település Kocs felőli szélén fűnyírás közben vették észre az ott működő cég telephelyén dolgozók augusztus 23-án, hogy a földben egy nagy lyuk tátong, amelynek nyílásánál ki- és berepkednek a darazsak.

Hirdetés
[ ]

Ma már szinte mindenki tisztában van vele hogy a darazsak komoly veszélyt jelentenek az emberre. Már egy darázs mérge is halálos lehet az arra allergiásoknál, ám a rajban támadó fullánkosok percek alatt végezhetnek bárkivel. 

Mint arról beszámoltunk, a megyehatáron lévő Szárligetre augusztus elején riasztották a mentőket, ugyanis egy idős férfi megpróbált eltávolítani egy darázsfészket a kertjéből. A csípésektől rohamot kapott férfit mentőhelikopter szállította kórházba. Az eset kapcsán megkérdeztük Hancsicsák József kártevőirtót, hogy ilyen és hasonló esetekben mi a teendő:

Hirdetés

A Dadon talált fészek is komoly veszélyt jelentett megtalálóira. A helyi cég munkatársai maguk léptek akcióba. Irtószert fújtak a lyukba, majd kivárták annak hatását. Magyar Attila, aki szintén a dadi telephelyen dolgozik, elkezdte kiásni a fullánkosok földben kiépített fészkét, ám a darazsak egy része túlélhette az irtást, mert jöttek kifelé a lyukból.

Hatalmas volt a fészek, amelyből a felszínen csak egy lyuk látszottForrás: beküldött

A férfi egy újabb adag darázsirtó befújása után szerdán reggel látott munkához, hogy kiássa a fészket. Magyar Attila a kiásott darabokból arra következtetett, hogy a gigantikus fészek akár hét emeletes is lehetett a föld alatt.

Magyar Attila nem először talált darázsfészket. A férfi két évvel ezelőtt saját dadi házánál bukkant egy kolóniára. A fullánkosok a falba fészkelték be magukat. A hatalmas, öt részes fészket végül szakemberek távolították el.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés