Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hazaküldték az agyhártya gyulladásos Nőt, 7 kórház utasította el, majd nem sokkal később meghalt
Mindenegyben Blog - 2020. május 22. (péntek), 19:12

Hazaküldték az agyhártya gyulladásos Nőt, 7 kórház utasította el, majd nem sokkal később meghalt

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 22

Hazaküldték az agyhártya gyulladásos Nőt, 7 kórház utasította el, majd nem sokkal később meghalt

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő a Facebookon közzétett videóban azt állítja: egy esztergomi édesanya életét „az egészségügyi ellátás leállása miatt nem tudták megmenteni” a koronavírus-járvány alatt.

Hirdetés
[ ]

Martineczné Rezsnyák Regina elmondta, hogy lányának, a 33 éves Reginának nem volt krónikus betegsége, április 22-én este azonban fejfájásra, szemgödri fájdalomra panaszkodott. Később belázasodott, de nem köhögött. Hívták a körzeti orvost, aki jelezte, hogy elvégeznek egy koronavírustesztet a kétgyermekes, 33 éves anyán. Ez azonban napokig nem történt meg, Regina egyre rosszabbul lett, sugárban hányt, szédült, magas láza volt. Anyja, aki csaknem negyven évet dolgozott az egészségügyi ellátásban, azt mondja, a tünetek már ekkor egyértelműen agynyomás-fokozódásra utaltak.

Hirdetés

Regina napokkal később került csak kórházba, miután a mentők 48 óra után sem jöttek tesztelni, és érdeklődésükre azt mondták, a nő adatai elvesztek a rendszerből. A háziorvos közbenjárására végül megérkezett a mentő, előbb Székesfehérvárra indultak vele, de ott nem fogadták, Regina így végül három nap fekvés után a tatabányai kórház sürgősségi Covid-osztályán kötött ki. Koronavírustesztje negatív lett, ám édesanyja elmondása szerint a tüneteivel nem foglalkoztak, a vérnyomását sem mérték meg, nem vizsgálták ki rendesen. Még aznap este hazaküldték, állapota tovább romlott, a láza 40 fok volt és elviselhetetlen fejfájás gyötörte. Április 27-én újra mentőt hívtak hozzá, akkor már mindenki számára világos volt, hogy Reginának súlyos agyhártyagyulladása van – mondta az édesanyja.

A székesfehérvári mellett azonban hat budapesti intézmény sem fogadta, így 117 kilométert utaztatták, Balassagyarmatig, ahol hajlandók voltak ellátni az egyre rosszabb állapotban lévő Reginát, aki nem sokkal később lélegeztetőgépre került, majd május 1-jén belehalt az agyhártyagyulladásba.

Martineczné Rezsnyák Regina azt állítja: lánya betegsége gyógyítható lett volna, ha időben diagnosztizálják, és időben orvos elé kerül. Regina egy hétéves és egy öt hónapos gyermek édesanyja volt.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés