Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hogy lesz-e idén nyugdíjprémium? Itt a bejelentés
Mindenegyben Blog - 2021. szeptember 28. (kedd), 08:56

Hogy lesz-e idén nyugdíjprémium? Itt a bejelentés (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 szept 28

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság számításai szerint a svájci indexálásra történő áttéréssel évente negyvenmilliárd forintot takarított meg a költségvetés a korábban alkalmazott módszerhez képest, vagyis pénzt vettek el a nyugdíjasoktól.A NYUGDÍJAK REÁLÉRTÉKE 2004-BEN HALADTA MEG ELŐSZÖR AZ 1989. ÉVI SZINTET - NAGYRÉSZT MÉG AZ ELSŐ ORBÁN-KORMÁNY NYUGDÍJNÖVELÉSEINEK KÖVETKEZTÉBEN - , ÁM A NÖVEKEDÉS 2007-BEN MEGTORPANT, 2009-BEN PEDIG CSÖKKENÉS KÖVETKEZETT BE AZ ÁTLAGNYUGDÍJNÁL.

Hirdetés
[ ]

A Gyurcsány-kormány 2008-ban egy újabb megszorítással ismét változtatott a nyugdíj számításának szabályain, ami az induló nyugdíjat hét-nyolc százalékkal csökkentette. A 2007-ben megállapított öregségi nyugdíjak átlaga a 2010. évi nyugdíjemelés után 114 098 forint volt, a 2008-ban megállapítottaké viszont ennél 12,4 százalékkal kevesebb, 99 990 forint. A 2009-ben megállapított öregségi nyugdíjak átlaga pedig még ennél is alacsonyabb, a januári nyugdíjemelés után 96 554 forint lett, tehát 5,7 százalékos csökkenés történt.

A Gyurcsány-kormány azt használta ki a nyugdíjasok megsarcolására, hogy válság idején a svájci indexálás nem alkalmas a nyugdíjak értékének megőrzésére. Az inflációkövető emelés ezzel szemben garantálja ezt. Az elmúlt tíz évben a nyugdíjak vásárlóértéke tíz százalékkal, az átlagnyugdíj 44 százalékkal emelkedett.

Bokros Lajos is a nyugdíjasokat sarcolnáFORRÁS: MTI/KÁLMÁNDY FERENC

Gyurcsányék elvették a 13. havi nyugdíjat

Gyurcsány Ferenc nemcsak a beterjesztő kormány miniszterelnökeként vett részt a 13. havi nyugdíj felszámolásában, természetesen meg is szavazta azt az MSZP-frakció tagjaival együtt 2009. május 11-én. A jelenlegi parlamentben kilenc DK-s és hat szocialista képviselő van, aki annak idején szavazott a 13. havi nyugdíj megvonásáról.A DK-SOK KÖZÜL ARATÓ GERGELY, GY. NÉMETH ERZSÉBET, GYURCSÁNY FERENC, HAJDU LÁSZLÓ, A NEMRÉG AZ MSZP-BŐL ÁTLÉPETT MOLNÁR GYULA, OLÁH LAJOS, SZAKÁCS LÁSZLÓ (SZINTÉN IDÉN LÉPETT ÁT AZ MSZP-BŐL), VADAI ÁGNES ÉS VARJU LÁSZLÓ ÉS A MA MÁR AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN ÜLŐ MOLNÁR CSABA.

Ugyancsak az „igen" gombot nyomta meg a szocialista Hiller István, Korózs Lajos, Mesterházy Attila, Molnár Zsolt és Varga László, az akkortájt még parlamenti képviselő XIII. kerületi polgármester, Tóth József, valamint Botka László szegedi és Horváth Csaba zuglói polgármester, a Brüsszelbe távozott Ujhelyi István EP-képviselő, továbbá Burány Sándor is támogatta a megszorítást (ő most a Párbeszéd-frakcióban ül, de MSZP-tag).

A baloldal eltörölné a rezsicsökkentést is

A mai baloldal mindezek mellett nem támogatta a 2013-ban induló rezsicsökkentést sem. Ez érthető is, mivel a 2002-2010-es kormányzásuk alatt a rezsiárak 99,8 százalékkal, tehát lényegében duplájára emelkedtek. A rezsicsökkentés legnagyobb nyertesei a családok mellett a nyugdíjasok voltak. Idén februárban került elő Bokros Lajos gazdaságpolitikai javaslata a baloldalon. Ebben legfőbb javaslata a rezsicsökkentés eltörlése volt.EZ AZT JELENTENÉ, HOGY EGY ESETLEGES BALOLDALI KORMÁNY LEGALÁBB 20-25 SZÁZALÉKKAL EMELNÉ A KÖZMŰDÍJAT, HA VÉGREHAJTANÁK A BOKROS-TERVET.Mindez pedig több tízezer forintot venne ki éves szinten a magyarok zsebéből, legfőképpen pedig az idősek járnának rosszul. Bokros javaslataitól természetesen egyetlen baloldali párt sem határolódott el.

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés