Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Hoppá!! ITT A magyar PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM KÖZLEMÉNYE 120 EZER FORINTOS Állami támogatással segíti a kormány EZEKET A magyarokat életkortól függetlenül! Egyetlen kitöltött papír kell hozzá és már utalják is a pénzt!
Mindenegyben Blog - 2022. április 04. (hétfő), 09:39

Hoppá!! ITT A magyar PÉNZÜGYMINISZTÉRIUM KÖZLEMÉNYE 120 EZER FORINTOS Állami támogatással segíti a kormány EZEKET A magyarokat életkortól függetlenül! Egyetlen kitöltött papír kell hozzá és már utalják is a pénzt! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 ápr 04

Évente 120 ezer forint plusz kerülhet a családi kasszába, csak egy orvosi papír kell az adó-visszatérítéshez

A következő évben emelkedik a minimálbér, amiről már a megállapodás is megszületett. Ez a döntés azonban nemcsak a bérekre lesz kihatással, hanem a különböző juttatásokra is, hiszen ezeket a minimálbér összegéből számolják ki. Sokan nem tudják, hogy jogosultak adókedvezményre: mutatjuk, milyen betegségek esetén lehet pénz visszaigényelni az államtól! - írja a Pénzcentrum.

Nemcsak a személyi jövedelemadó igényelhető vissza, sokan nem tudják, de egyes betegségek, allergia vagy érzékenység miatt is részesülhetünk adókedvezményben, akár visszamenőleg is. 

IllusztrációFORRÁS: SHUTTERSTOCK

A szóban forgó visszatérítések mértékét a mindenkori minimálbér alapján számolják ki, ami 2022-ben jelentősen emelkedik. A jövő évi bérmegállapodás részleteiben jelentős előrehaladást ért el a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, 2021. november 3-án. A MINIMÁLBÉRT EZ ALAPJÁN 2022-BEN 200 EZER FORINTRA, A GARANTÁLT BÉRMINIMUMOT PEDIG 260 EZER FORINTRA EMELIK JANUÁRTÓL. 

Hirdetés
[ ]

Allergiával adókedvezmény?

Hirdetés

Kevesen hallottak róla, azonban a 335/2009-es kormányrendelet alapján, többen jogosultak a személyi jövedelemadó csökkentésére, amennyiben a listán szereplő súlyos, fogyatékosságnak minősülő betegségben szenvednek. Ha a listán szereplő betegségekkel valaki együtt él, akkor a személyi jövedelemadóról szóló 1995-ös törvény alapján jogosult a személyi jövedelemadója csökkentésére. Nem kell azonban feltétlenül csak a legsúlyosabb problémákra gondolni: a kedvezmény például a laktózintolerancia, a cukorbetegség egyes esetei, vagy a cöliákia esetén is jár, 

ÍGY MINDENT EGYBEVETVE AKÁR AZ ORSZÁG LAKOSSÁGÁNAK 35 SZÁZALÉKA IS ÉRINTETT LEHET, ÁM A KEDVEZMÉNYT SOKAN NEM HASZNÁLJÁK KI, HISZEN NEM TUDJÁK, HOGY JÁR NEKIK. 

AZ ADÓKEDVEZMÉNY ÖSSZEGE HAVONTA A TÖRVÉNY SZERINT (29/E. §) A MINIMÁLBÉR 5 SZÁZALÉKA. AZ ÚJ MINIMÁLBÉR-MEGÁLLAPODÁS SZERINT A SZÁMÍTÁS ALAPJA 200 000 FORINT LESZ, ÍGY A HAVI SZINTEN JÁRÓ ADÓKEDVEZMÉNY 2022-TŐL 10 000 FORINT, VAGYIS JÖVŐRE AKÁR 120 EZER FORINT IS MEGSPÓROLHATÓ LESZ. 

Ha csak most értesültünk erről a támogatásról, és még nem vettük igénybe, viszont a betegség ténye már hosszabb ideje fennáll, akkor az első összeg ennek a pénznek a sokszorosa is lehet. Ugyanis az adókedvezményre feljogosító betegségekben szenvedők a kedvezményt az 5 éves elévülési időn belül utólag is érvényesíthetik.

Számos betegség esetén igényelhető az adókedvezményFORRÁS: ORIGO

Kinek jár?

AZ ÁLLAM AZOKNAK BIZTOSÍTJA AZ ADÓKEDVEZMÉNYT, AZT, HOGY KEVESEBB ADÓT FIZESSENEK, AKIK OLYAN BETEGSÉGBEN SZENVEDNEK, AMELYEKET A TÖRVÉNY SÚLYOS FOGYATÉKOSSÁGKÉNT HATÁROZ MEG, TEHÁT RÁSZORULTSÁG ALAPJÁN RÉSZESÜLHETNEK BENNE AZ ÁLLAMPOLGÁROK. 

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés