Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Így termessz otthon rozmaringot fillérekből!Így lehet rozmaringot szaporítani vízben vágott dugványokból, majd átültetni őket cserépbe
Mindenegyben Blog - 2024. április 19. (péntek), 13:49

Így termessz otthon rozmaringot fillérekből!Így lehet rozmaringot szaporítani vízben vágott dugványokból, majd átültetni őket cserépbe (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 ápr 19
  • lépés: Gyökeresedési hormon (opcionális)

Bár nem kötelező, a gyökeresedési hormon használata növelheti a dugványok sikerességi arányát. Merítsd a dugványok vágott végét por vagy zselé gyökeresedési hormonba. Rázd le a felesleget.

  • lépés: Helyezd a dugványokat vízbe

Hirdetés
[ ]

Tölts egy üveget vagy vázát kb. 5-8 centiméteres desztillált vagy szűrt vízzel. Helyezd a rozmaringdugványokat a vízbe úgy, hogy a vágott végük alámerüljön. Ügyelj arra, hogy néhány naponta cseréld le a vizet, hogy mindig friss maradjon.

  • lépés: Tartsd fenn a nedvességet

Annak érdekében, hogy nedves környezetet teremts a dugványok számára, fedd le az üveget vagy vázát műanyag zacskóval vagy fóliával. Rögzítsd gumiszalaggal vagy madzaggal. Ez segít megakadályozni a nedvességvesztést és ösztönzi a gyökérfejlődést.

  • lépés: Biztosítsd a megfelelő fényt

Helyezd a dugványokat tartalmazó edényt olyan helyre, ahol közvetett napfény éri őket. Szükség esetén használhatsz növekedési lámpákat is, ha a természetes fény elégtelen. Kerüld a dugványokat a túl erős, közvetlen napfénynek való kitettséget, mert az túlzott kiszáradáshoz vezethet.

  • lépés: Figyeld és várj Rendszeresen ellenőd az vízszintet, és győződj meg arról, hogy a dugványok mindig alámerülve maradnak. Kb. 2-6 hét múlva elkezdhetsz gyökereket látni. Amikor a gyökerek kb. 5-8 centiméter hosszúak, a dugványok készen állnak az átültetésre.
  • lépés: Átültetés cserépbe

Hirdetés

Válassz ki kis cserépeket lefolyással, és töltsd meg őket jól lecsapolt virágfölddel. Óvatosan távolítsd el a dugványokat a vízből, ügyelve arra, hogy ne sértsd meg a finom gyökereket. Ültess minden dugványt egy cserépbe, úgy, hogy kb. 3-5 centiméter mélyen legyenek.

  • lépés: Öntözés és gondozás

Öntözd meg alaposan az átültetett rozmaringdugványokat, és helyezd a cserépeket napos helyre. Öntözd a növényeket, amikor a talaj felső része száraznak érzi. Biztosíts jó légáramlást annak érdekében, hogy elkerüld a betegségeket.

  • lépés: Élvezd a friss rozmaringot

Megfelelő gondozással a rozmaringdugványok egészséges növényekké fejlődnek. Ahogy nőnek és fejlődnek, friss rozmaringot szüretelhetsz bármikor, amikor szükséged van rá a kulináris élvezetekhez.

A rozmaring növesztése vízben levágott dugványokból és azok átültetése cserépbe egy egyszerű és kifizetődő folyamat. Türelem és gondoskodás mellett folyamatosan élvezheted a friss rozmaring illatát a konyhádban. Ez az aromás fűszernövény nemcsak fokozza ételeid ízét, hanem zöld színt és frissességet is ad otthonodnak. Boldog kertészkedést kívánunk!

Ha inspirálónak találtad ezt a cikket, oszd meg barátaiddal!

Segítsd a munkánkat egy Facebook megosztással! Megosztáshoz kattints az alábbi gombra:

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon

Nézd meg a cikkhez tartozó galériát is:

Lapozási lehetőség a képek alatt, illetve a képre történő egérkattintással és balra-jobbra húzással lehetséges.

Hirdetés
Mindenegyben Blog

Kedveld Te is!

Hirdetés