Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
ISTENI HÁZI KÜRTŐSKALÁCS, SÜTŐBEN SÜTVE!
Mindenegyben Blog - 2021. december 07. (kedd), 18:37

ISTENI HÁZI KÜRTŐSKALÁCS, SÜTŐBEN SÜTVE! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 dec 07

ISTENI HÁZI KÜRTŐSKALÁCS, SÜTŐBEN SÜTVE!

AKÁR VENDÉGVÁRÁSHOZ IS!

Imádod a kürtőskalácsot, de eddig nem tudtad, hogy miképp készíthetnéd el? Íme egy isteni, házi recept, amelyből akár otthon, a konyhádban is kisütheted a kalácsod.

Hozzávalók: 3 darabhoz

- 35 dkg finomliszt

- 1 tojás

- 5 dkg olvasztott vaj

- kb. 1 dl langyos tej

- 2,5 dkg friss élesztő

[ ]

- 2 evőkanál kristálycukor

- 1 evőkanál vanília aroma

- fél citrom reszelt héja és leve

- csipet só

- 1 tojássárgája

- 1 evőkanál tej

- 1 teáskanál kristálycukor

A hempergetéshez:

- 3 evőkanál kristálycukor

- 1 csomag vanília cukor

Elkészítés:

1. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Az átszitált lisztben elkeverjük a 2 evőkanál cukrot és csipet sót, majd hozzáadjuk az 1 tojást, olvasztott vajat, a vanília aromát, a fél citrom levét és reszelt héját + a felfuttatott élesztőt és tésztát dagasztunk, majd letakarva duplájára kelesztjük. (Lehet, hogy picit több langyos tej kell hozzá, mint 1 dl, ez függ a tojás nagyságától és a liszt minőségétől… akkor annyi langyos tejet adjunk még hozzá a végén, hogy jó puha, de ne ragacsos tésztát kapjunk.)

2. Az üres papírtörlő gurigákat becsomagoljuk alufóliába és bekenjük vékonyan mindenhol olajjal vagy olvasztott vajjal – félretesszük egy tálcára. (Nem kell nagyon beolajozni, hogy ne tocsogjon az olajban, elég tényleg csak vékonyan bekenni.)

3. A megkelt tésztát hosszú keskeny téglalappá nyújtjuk kb. 4 mm vastagra, majd 1,5 cm széles csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat feltekerjük a már elkészített gurigákra úgy, hogy a csíkok ne fedjék egymást, de ne is legyen közöttük rés. (Ha nincs akkora csíkunk, hogy elég legyen a gurigára, akkor nyugodtan összeragaszthatunk két csíkot, csak jól nyomkodjuk össze, hogy sütés közben ne nyíljon szét.) Ha feltekertük a gurigára, akkor picit meggördítjük a gyúrótáblán, hogy a tésztacsíkok szépen egymáshoz simuljanak és lelapuljanak kicsit.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés