Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt a bejelentés: PÉNZT ad az állam új mobiltelefonra!!Mobilkészülékcsere-támogatási program indul 5 milliárd forintos kerettel! Több tízezret kap, aki lecserélné a MOBILJÁT!!
Mindenegyben Blog - 2021. október 11. (hétfő), 19:05

Itt a bejelentés: PÉNZT ad az állam új mobiltelefonra!!Mobilkészülékcsere-támogatási program indul 5 milliárd forintos kerettel! Több tízezret kap, aki lecserélné a MOBILJÁT!! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 okt 11

Mobilkészülékcsere-támogatási program indul 5 milliárd forintos kerettel: 2022 februártól bruttó 20 ezer forintos támogatást kaphat mindenki, aki 4G vagy 5G képes készülékre cseréli régi, 3G-képes mobilkészülékét – jelentette be Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Kiemelte: a digitalizációnak nem lehetnek vesztesei, az okostelefonnal elérhető szolgáltatások egyre nélkülözhetetlenebbé válnak. A programot az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) közösen valósítják meg, azt az NMHH költségvetéséből finanszírozzák, a netrefel.hu oldalon lehet minden részletes feltételt megtalálni. A hatóság adatai szerint mintegy 500 ezer készülék lehet érintett, amelyek 3G hálózatot használnak – mondta.

Karas Monika kiemelte: küldetésüknek tekintik, hogy a digitális javakhoz minél szélesebb körben férjenek hozzá a társadalom tagjai, iskolázottságtól, vagyoni helyzettől, életkortól, és lakóhelytől függetlenül. Szabályozó hatóságként kötelesek figyelni azokra, akiknek a készüléke nem képes a 4G vagy 5G hálózathoz csatlakozni, mivel a 3G küszöbön álló kivezetése miatt elesnek attól, hogy a telefonjukkal mobilinternetezzenek – ismertette, hozzátéve: a készülékcsere azonban sokaknak erőn felüli terhet jelentene, erre kínál újszerű, példanélküli megoldást az állami támogatási program.

Hirdetés
[ ] Hirdetés

Solymár Károly Balázs, az ITM digitalizációért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: a hálózatot használni kell, az előfizetők 30 százaléka még nem használja a mobil szélessávot. A program hozzájárul ahhoz, hogy tovább emelkedjen az internetet használók száma és fejlődjön a hálózatok minősége – húzta alá.

Hozzátette: a digitális gazdaságba való befektetés nélkülözhetetlen a gazdasági versenyképességhez. Egy kutatás szerint 2026-ra a jelenlegi 21 százalékról 25 százalékra nőhet a digitális gazdaság bruttó hozzáadott értékhez való hozzájárulása. Egy-egy ország digitalizációs szintjét mérő digitális gazdaság és társadalom index (Digital Economy and Society Index - DESI) alapján Magyarország erős az infrastruktúra, és a hálózatok területén, más területeken azonban még sokat kell dolgozni azon, hogy Európa legjobbjai közé tartozzon – mondta. Ilyen mutató például az internetszolgáltatások használata, az online vásárlás és bankolás.

Közlése szerint 2015-2020 között az ország a 17.-ről a 7. helyre ugrott előre a hálózatok fejlettségét leíró mutatóban. Kifejtette, a hálózati fejlesztések nem állhatnak le, hiszen enélkül nincsen digitalizáció.

Elmondta, az ITM üdvözli és támogatja a készülékcsere-programot, részt vesz annak lebonyolításában. Közös célnak nevezte, hogy a folyamat egyszerű és gyors legyen. Reményét fejezte ki, hogy minél többen élnek a lehetőséggel.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés