Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Itt a kormány rendkívüli bejelentése a negyedik hullámról, aminek senki sem fog örülni!
Mindenegyben Blog - 2021. július 31. (szombat)

Itt a kormány rendkívüli bejelentése a negyedik hullámról, aminek senki sem fog örülni! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 júl 31

A kormány most azon dolgozik, hogy a gazdaság idei növekedése haladja meg az 5,5%-ot

A gazdasági növekedéssel kapcsolatban bizakodását fejezte ki. A cél az – folytatta – , hogy a rendszerváltozás óta soha nem látott mértékű növekedést érjen el az ország idén. Emlékeztetett arra, ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot, akkor a gyermeket nevelő családok visszakapják az idei személyi jövedelemadót.Megjegyezte, nagyon sok kockázat van a növekedéssel kapcsolatban. Ezek között említette a koronavírus-járvány esetleges negyedik hullámát, vagy az építőipari anyagok drágulását.

Hirdetés
[ ] Hirdetés

Cél, hogy mérsékeljük a jelentősen emelkedő építőipari alapanyagárakatA miniszter közölte bejelentési, regisztrációs kötelezettséget vezet be a kormány az építőipari termékek kivitelére, vagyis bizonyos anyagokat csak a bejelentés tudomásul vétele után lehet kivinni az országból. Gulyás Gergely közölte: a kivitel engedélyeztetésének bevezetése uniós kötelezettségek miatt csak október 1-jétől lehetséges, a bejelentési kötelezettséget azonban azonnal alkalmazhatja a kormány.  Közölte: az intézkedés az acél- és vastermékekre, a szigetelő anyagokra, a homokra, a kőre, a kavicsra és a sóderre vonatkozik. Célja, hogy mérsékelje a jelentősen emelkedő építőipari alapanyagárakat, amiről a miniszter azt mondta: annak mértékét a piaci folyamatok nem indokoljákA homok, kavics, sóder és cement esetében a kormány által meghatározott áron felüli értékesítés esetén a különbözet 90 százalékát kitevő bányajáradékot alkalmaznak majd. Az intézkedés azokra a vállalkozásokra terjed ki, amelynek árbevétele meghaladja a 3 milliárd forintot.A bányászati kitermelési kötelezettség határidejét két évről egyre viszi le a kabinet, vagyis elveszti a jogot az a vállalkozás, amely egy éven belül nem kezdi meg a kitermelést vagy annak előkészítését.A kabinet a Gazdasági Versenyhivatal eszközeit is bővíti, és megvizsgálják az építőanyagok helyettesíthetőségét is: tűzvédelmi előírásokat is figyelembe véve teszik lehetővé az árdrágulásban érintett anyagok helyettesíthetőségét.A tárcavezető nem tudott konkrét időpontot megjelölni arra vonatkozóan, hogy meddig maradnak életben az építőipari intézkedések, illetve az október 1-én életbe lépő exportkorlátozás. Kiemelte: nem cél az áruk szabad áramlásának általános korlátozása, olyan konkrét visszaéléseket szeretnének megakadályozni, amelyek mögött nem piaci folyamatok állnak, hanem az extraprofitot célozzák.

Minden Magyarországon engedélyezett oltóanyag biztonságos és hatásos

Minden, Magyarországon engedélyezett oltóanyag biztonságos, a világon a legtöbb embert a kínai vakcinával oltottak be, azt a WHO engedélyezte. A vonatkozó adatokat pedig minden oltóanyagnál folyamatosan figyelemmel kísérik – jelezte. Kijelentette: felelőtlenség az emberekben ok nélkül félelmet kelteni.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés