Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Jó hír jött a nyugdíjasoknak! Újabb kedvezmény érkezik -
Mindenegyben Blog - 2024. március 20. (szerda), 08:56

Jó hír jött a nyugdíjasoknak! Újabb kedvezmény érkezik - (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 20

Nemrégiben sokan örömmel tapasztalták, hogy postán érkezett hozzájuk egy utazáshoz felhasználható utalvány. Ezek az utalványok főként nyugdíjasoknak és egyéb ellátásokat kapó személyeknek szólnak.

LEGÚJABB INFORMÁCIÓK

Hirdetés
[ ]

Agrárminisztérium jó hírrel szolgál az érintetteknek: a nevükre szóló, kedvezményes utazási utalványokat nemsokára átvehetik. 2024. március 1-jével életbe lépő változások eredményeként az utalványok sokkal szélesebb körben használhatók fel, így nem csak nyugdíjasok, hanem más támogatásokban részesülők is élvezhetik a kedvezményeket.

A hatvanöt évnél idősebbek koruknak köszönhetően ingyen utazhatnak a közösségi közlekedésben, elegendő a személyi igazolványukat felmutatniuk. A hatvanöt év alatti nyugdíjasok is jogosultak lesznek különböző utazási kedvezményekre, amelyeket az utazási utalvány segítségével vehetnek igénybe.

Ez a kedvezményes utalvány nem csupán a hétköznapi közlekedést teszi könnyebbé, hanem kiváló eszköz a hazai turizmus ösztönzésére is. A kedvezmények kihasználásával a jogosultak felfedezhetik Magyarország csodálatos vidékeit, történelmi helyszíneit és kulturális kincseit.

Az Ellátottak utazási utalványára jogosult a 65. életévét be nem töltött 

•    öregségi nyugdíjban, vagy azzal azonos elbírálás alá eső ellátásban részesülő személy (a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány által folyósított öregségi, rokkantsági nyugdíjsegély; egyházi jogi személytől kapott nyugdíj vagy munkaképtelenségi járadék; EGT-állam jogszabályai vagy egyezmény alkalmazásával megállapított öregségi nyugdíj),•    özvegyi nyugdíjban, árvaellátásban, szülői nyugdíjban, baleseti hozzátartozói nyugdíjban részesülő személy,•    rokkantsági ellátásban részesülő személy, aki 2011. december. 31-én I. vagy II. csoportos rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, vagy akinek a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján az egészségi állapota legfeljebb 30 %-os,•    rokkantsági járadékban, nemzeti gondozási díjban, nemzeti helytállásért elnevezésű pótlékban részesülő személy,•    külföldről hazatelepült magyar állampolgár, aki külföldről részesül nyugellátásban,•    nyugdíjsegélyben részesülő egyházi személy,•    gyám és a gyámolt személy, a gondnok és a gondnokolt személy,•    gyermekvédelmi nevelőszülő és a gondozásában lévő ideiglenes hatállyal elhelyezett, illetve nevelésbe vett gyermek.

A jogosító ellátás folyósításának szüneteltetése esetén is jár az utazási utalvány.

Az Ellátottak utazási utalványa érvényessége, adattartalma

Az Ellátottak utazási utalványát a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóság állítja ki. Az utalvány a kiállítás évében január 1-jétől a kiállítást követő év március 31-ig érvényes. A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság az utazási utalványt március 31-ig azon jogosultak részére juttatja el, akik az év április 1-jéig a 65. életévüket nem töltötték be.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés