Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Jó reggelt mindenkinek! 40 cm hó esett!
Mindenegyben Blog - 2022. november 22. (kedd), 08:06

Jó reggelt mindenkinek! 40 cm hó esett! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 nov 22

Egy mediterrán ciklon igencsak kiadós csapadékot hozott: tekintélyes mennyiségű hó hullott szombat éjjel a horvátországi hegyekben.

Az a mediterrán ciklon, amely szombat estétől főként délnyugaton okozott kiadósabb esőt, Horvátországban jelentős mennyiségű csapadékot okozott. A hegyvidéki területeken a magasban beáramló hideg levegő miatt már havazás formájában érkezett a csapadék. Vasárnap reggelre helyenként 40 cm hó is hullott – írja az Időkép.

Hirdetés
[ ]
Horvátországi mediterrán ciklon eléri Magyarországot Kedden jelentős csapadékkal. Nyugat felől egyre többfelé elered napközben az eső, az Alpokalján és a magasabb pontokon havazás várható. Szerdára vastag hótakaró alakulhat ki a Kőszegi- és Soproni-hegységben.

Kedden többfelé ködös lesz a hajnal, szitálás, ónos szitálás is előfordulhat. Napközben újabb mediterrán ciklon érkezik – írja az Időkép.

Délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délutántól egyre többfelé elered az eső, az Alpokalján hó, havas eső is hullhat. Eleinte keleten számíthatunk még napos időre. A délkeleti, keleti szél felerősödik. A csúcshőmérsékletek 3 és 11 fok között alakulnak, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Fotó: Időkép

Az orvosmeteorológia szerint kedden kettős fronthatás lesz jellemző. Fokozottan számíthatunk fejfájásra, migrénre, vérnyomás-ingadozásra, szédülésre. Tompábbak lehetünk, csökken a koncentrációs képesség.

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére adott ki figyelmeztetést tartós, sűrű köd miatt. A látótávolság pár száz méteres lehet Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Több centi hó hullhat

Szerdán eleinte sokfelé, estefelé inkább már csak a Dunától keletre eshet. A Bakonyban és az Alpokalján havas eső, havazás előfordulhat. Szeles időben lesz részünk, az előző napoknál enyhébb reggellel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 13 fok között alakulhat, délkeleten lesz a legmelegebb.

Az Időkép előrejelzése szerint a legtöbb hó a Soproni- és Kőszegi-hegységben hullhat, itt a csapadék zöme havazás formájában várható, szerda reggelre a magasabb csúcsokon 20 centinél vastagabb hótakaró is kialakulhat.

Fotó: Időkép

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés