Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Kiderült a szörnyű igazság!Ebbe halt bele Erzsébet királynő
Mindenegyben Blog - 2022. szeptember 08. (csütörtök), 21:24

Kiderült a szörnyű igazság!Ebbe halt bele Erzsébet királynő (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 szept 08

Meghalt II. Erzsébet, Isten kegyelméből Nagy Britannia és Észak-Írország Egyesült Királyságának és más birodalmainak és területeinek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője. A britek uralkodója 96 éves volt.

Hirdetés
[ ]
Szemptember 8-án, csütörtökön a Buckingham-palota jelentette be: orvosai aggódnak a királynő állapotáért, állandó orvosi felügyeletre van szüksége a királynőnek. A hírre a királyi család tagjai azonnal a palotába siettek, hogy ott lehessenek II. Erzsébet betegágyánál.

Este helyi idő szerint fél 7-kor a Buckingham palota bejelentette a tragikus hírt, miszerint II. Erzsébet királynő 2022. szeptember 8-án elhunyt.

Erzsébet királnyő életének utolsó időszakában már sokat betegeskedett. A halálát megelőzően arról érkezetek a hírek, hogy a királynőt borzasztóan megviselte az új brit minszterelnök, Liz Truss beiktatása, így kénytelen volt lemondani a programjait, majd pedig kiderült, a királnyő orvosi felügyeletre szorul.

Az utódlás

Erzsébet királnyőt a trónon elsőszülött fia, Károly herceg követi majd. A királynő egyébként 2022. év elején beszélt pontosan a trónudódlásról, akkor azt mondta, szeretné, ha Károly herceg felesége, Kamilla cornwalli hercegné felvegye majd a királynéi címet a trónöröklés után. Amikor Károly kerül a trónra a brit himnusz szövege is megváltozik, hiszen eddig God save the Queen, azaz Isten óvd a királynőt volt a szöveg, ám ez God save the Kingre, vagyis Isten óvd a királyra változik. Ennél sokkal problémásabb, hogy Nagy-Britanniában, továbbá Kanadában, Ausztráliában és Új-Zélandon le kell fokozatosan cserélni az összes, Erzsébet arcmását ábrázoló pénzérmét és bankjegyet olyanokra, amelyeken már az új király portréja látható majd.Károlyt királlyá a királynő halálának másnapján nevezik ki egy szerény ceremónia keretében, amely alatt például a testvérei kezet csókolnak neki, majd uralkodói nevet választ. Amennyiben megtartja a sajátját, ő lesz III. Károly király, felesége pedig Kamilla királynéként folytatja életét, ám több nap, akár egy-másfél év is eltelhet, amíg végül ténylegesen meg is koronázzák.

A cikknek még nincs vége, lapozz!

Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célokat szolgál, célja, hogy átfogó képet adjon a közelmúlt eseményeiről, politikai elfogultságtól mentesen. Szerkesztőségünk számára fontos a különböző nézőpontok bemutatása és a tények hűséges közvetítése. Kiemeljük, hogy a cikk nem hordoz politikai célzatot, nem áll egyik vagy másik politikai erő oldalán, és nem nyújt jogi vagy egyéb személyre szabott tanácsokat. Olvasóink saját belátásuk szerint értelmezhetik az itt közölt információkat, és ennek megfelelően semmiféle felelősséget nem vállalunk az esetleges értelmezésekből eredő következményekért.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés